Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Alibaba“ paskelbė apie planuojamą pirminį akcijų listingavimą Honkongo biržoje

Kinijos elektroninės prekybos milžinė „Alibaba“ antradienį pareiškė sieksianti pirminio akcijų listingavimo Honkonge, kuris suteiktų jai prieigą prie didžiulio Kinijos investuotojų skaičiaus, pastebint ženklų, kad griežta technologijų sektoriaus kontrolė pagaliau gali imti švelnėti.
„Alibaba“
„Alibaba“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žingsnis taip pat žengiamas tuo metu, kai Kinijos technologijų įmonės, kurių akcijomis prekiaujama Niujorke, vis labiau nerimauja dėl JAV institucijų taikomos kontrolės priemonių, tvyrant įtampai tarp dviejų supervalstybių.

Nors „Alibaba“ akcijomis jau prekiaujama Honkongo vertybinių popierių biržoje, listingavimas yra antrinis, todėl bendrovė negali prisijungti prie populiarios „Stock Connect“ programos, susiejančios su Šanchajaus ir Šendženo biržomis.

Pirminis listingavimas, kurio procedūros, kaip tikimasi, bus užbaigtos iki metų pabaigos, atvertų šias duris.

Naujienos apie planus antradienį paskatino „Alibaba“ akcijų brangimą daugiau nei 5 procentais.

Hangdžou įsikūrusi grupė yra viena iš daugelio technologijų milžinių, nuo 2020 metų pabaigos atsidūrusių valdžios institucijų akiratyje dėl, kaip teigiama, antikonkurencinės veiklos.

Griežtos kontrolės kampaniją paskatino Pekino nuogąstavimai, kad didžiulės interneto įmonės kontroliuoja per daug duomenų ir per greitai išsiplėtė.

Tačiau pastaruoju metu šalies pareigūnai, susidūrę su lėtėjančia ekonomika, ima švelninti požiūrį. Gegužę premjeras Li Keqiangas paragino remti technologijų įmones, kad jos būtų įtrauktos į biržų sąrašus tiek šalies viduje, tiek užsienyje.

Nepaisant to, vis dar susiduriama su griežta reguliavimo aplinka, o prezidentas Xi Jinpingas praėjusį mėnesį paragino sustiprinti finansinių technologijų priežiūrą ir užtikrinti didesnį saugumą.

„Alibaba“ generalinis direktorius ir grupės pirmininkas Danielis Zhangas antradienį teigė, kad pirminio listingavimo tikslas – paskatinti „platesnę ir įvairesnę investuotojų bazę, kuri galėtų prisidėti prie „Alibaba“ augimo ir ateities, ypač iš Kinijos ir kitų Azijos rinkų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas