Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Alternative Payments“ plės Vilniaus komandą bei teikiamų paslaugų spektrą

Nuo 2014 m. Lietuvos banko išduotą mokėjimo įstaigos licenciją turinti vietinius mokėjimų sprendimus verslui teikianti tarptautinė bendrovė „Alternative Payments“ planuoja plėsti savo produktų portfelį bei Vilniuje įsikūrusią komandą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Verslas

Nuo pat veiklos pradžios „Alternative Payments“ orientavosi į atsiskaitymus ne kreditinėmis kortelėmis. Bendrovės skaičiavimais, pasaulio elektroninėje prekyboje mokėjimai kortelėmis sudaro vos kiek daugiau nei 40 proc. visų atsiskaitymų, o likusią dalį užima vietinių ir tarptautinių autentifikuotų mokėjimų sprendimai (SEPA, „DirectPay EU“, „Ideal“, „Klarna“, „Giropay“ ir pan.), taip pat įvairios išankstinio apmokėjimo kortelės, vaučeriai, bankomatai ar kiti mažmeninių tinklų sprendimai.

Dėl šios priežasties „Alternative Payments“ daugiausiai dėmesio skyrė ne kredito kortelių sprendimams, o tokiems kaip „SEPA Direct Debit“, integracijoms su daugybe vietinių mokėjimo paslaugų teikėjų, taip pat tiesioginiam prisijungimui prie tarptautinių mokėjimų tinklo sąsajų (gateway), tokių kaip „Klarna“ ir „Alipay“.

Mindaugas Rizgelis, UAB „Alternative Payments“ generalinis direktorius, teigia, kad šiuo metu įmonė kuria naują produktą – unikalų bankinių paslaugų (core banking and processing) modulį, orientuotą į verslas-verslui (B2B) klientus.

„Kuriame unikalų modulį su technine infrastruktūra, skirtą teikti banko paslaugas e-prekybininkams bei padėti jiems plėsti savo paslaugų spektrą vykdant sklandų mokėjimų apdorojimą. Mūsų modulis leis sukurti novatoriškus ir unikalius bankininkystės ir mokėjimo produktus būtent verslas-verslui (B2B) klientams. Visus produktus kuriame savo įmonėje nuo idėjos pradžios, nuolat juos tobuliname ir ieškome naujų būdų pateikti daugiau vietinių mokėjimo sprendimų tarptautinėms e-komercijos bendrovėms. Svarstome apie mūsų turimos licencijos išplėtimą, kas suteiktų galimybę tapti Fintech verslas-verslui (B2B) banku, orientuotam į e-prekybininkų paslaugas“, – sako M.Rizgelis.

Šiuo metu bendrovės biuruose 5 šalyse dirba apie 70 darbuotojų – atitikties, apskaitos, programinės įrangos, verslo plėtros ir kitų sričių specialistų. „Alternative Payments“ artimiausiu metu ketina plėsti savo Vilniaus biurą, samdydama programuotojus, taip pat rinkodaros ir pardavimų specialistus.

„Esame patenkinti verslo ir reguliacine aplinka Lietuvoje. Lietuva visame pasaulyje jau turi puikią reputaciją kaip geriausias ES finansinių technologijų centras su atitinkamai solidžia talentų bendruomene. Dėl šios priežasties planuojame iki kitų metų vidurio išplėsti mūsų Vilniaus biurą programavimo, pardavimų ir rinkodaros specialistais“, – teigia M.Rizgelis.

Pagrindiniai „Alternative Payments“ klientai yra internetinės prekybos bendrovės iš tokių sektorių kaip sveikata ir grožis, mažmeninė prekyba, kelionės, švietimas, IT paslaugos, žalioji energetika, žaidimai ir reklama. Bendrovės sprendimai leidžia tiesiogiai inicijuoti SEPA debeto ir kredito transakcijas Europos Centrinio Banko atsiskaitymo sistemose, nesinaudojant komercinių bankų paslaugomis. Toks tiesioginis ryšys sukuria prielaidas greitesniems mokėjimams, didesnėms apimtims ir prieigai prie techninės su mokėjimais susijusios informacijos.

2020 m. UAB „Alternative Payments“ apyvarta pasiekė 4,78 mln. EUR ir buvo daugiau kaip dukart didesnė nei 2019 m. Bendrovės grynasis pelnas per metus nežymiai padidėjo iki 413 tūkst. EUR.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas