Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Alvorai“ nuo pirmadienio vadovauja V.Kazlauskas

Energetikos objektų statybos bendrovei „Alvora“ nuo pirmadienio vadovauja iki šiol įmonės statybos departamento direktoriumi dirbęs Vaidas Kazlauskas.
Paviršiuje sumontuotų jungiamųjų alkūnių vizualinė apžiūra Jauniūnų stotyje
„Alvora“ / Gabrielės Navickaitės / 15min nuotr.

Jis pakeitė nuo praėjusių metų vasario „Alvorai“ vadovavusį Martyną Pargaliauską, kuris joje nebedirbs, pirmadienį pranešė bendrovė.

Pasak V.Kazlausko, šiuo metu suplanuotų „Alvoros“ darbų ir paslaugų apimtys viršija 100 mln. eurų.

„Užsakymai pasiskirstę po į vairias mūsų veiklos sritis – tiek technologijų, vamzdynų, inžinerinių sprendimų, tiek tradicinės statybos, generalinės rangos. Mano prioritetai bus išlaikyti veiklos kryptis, didinti efektyvumą ir tęsti plėtrą užsienio rinkose“, – pranešime teigė V.Kazlauskas.

Nuo 1993 metų veikianti „Alvora“ teikia statybos, energetikos ir pramonės objektų bei technologinių ir inžinerinių tinklų konstrukcijų projektavimo, gamybos ir montavimo paslaugas, taip pat gamina ir montuoja metalo konstrukcijas, atlieka jų patikrą.

Skelbiama, kad „Alvoros“ klientai – Europos šalių įmonės, tarp kurių – Suomijos, Latvijos, Estijos, Vokietijos, Švedijos ir Lietuvos bendrovės.

„Alvora“ teismui yra apskundusi Vyriausybės ir vyriausybinės strateginių įmonių sandorius tikrinančios komisijos sprendimus neleisti įmonei statyti maždaug 100 mln. eurų vertės Ignalinos atominės elektrinės (IAE) radioaktyvių trumpaamžių atliekų paviršinio atliekyno.

Vyriausybė pernai spalio pradžioje BNS pranešė, kad nepritarta sandorio su „Alvora“ sudarymui, tokį sprendimą grindžiant teisinėmis ir faktinėmis jo neatitikties nacionalinio saugumo interesams aplinkybėmis, paremtomis sandorio patikrą atlikusių institucijų išvadomis.

Teisėsauga šiuo metu taip pat aiškinasi, ar Lietuvos–Lenkijos dujotiekio (GIPL) rangove prieš kelerius metus pasirinkta „Alvora“ projekte naudojo rusiškas detales: manoma, kad įmonė susirado kelias Europos bendroves, kad po jų išduotais kokybės sertifikatais galėtų paslėpti Rusijos koncerno „ChelPipe“ įmonės pagamintas ir „Alvorai“ jau galimai parduotas detales. „Alvora“ šiuos įtarimus neigia.

Spalį inžinerinių sistemų statybos bendrovė „DS-1“ patvirtino nutraukusi dešimčių milijonų eurų vertės jungtinės veiklos sutartį su „Alvora“ modernizuojant naftos perdirbimo bendrovės „Orlen Lietuva“ gamyklą Mažeikiuose.

„Sodros“ duomenimis, „Alvoroje“ dirba 206 darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas