Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Amazon“ buvusias „Sears“, „J.C. Penney“ parduotuves gali paversti savo skirstymo centrais

Simon Property Group“, didžiausia JAV prekybos centrų savininkė, derasi su „Amazon.com“ dėl elektroninės prekybos milžinės užsakymų vykdymo centrų įrengimo kai kuriuose „Simon“ valdomų prekybos centrų plotuose, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis šaltiniais.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Amazon“ tokių centrų įrengimas netoli gyvenviečių leistų sparčiau pristatyti užsakymus pirkėjams. Tuo tarpu „Simon“ noras dalį prekybos centrų komercinės paskirties ploto skirti užsakymų vykdymo centrams rodo, kad bendrovei yra svarbiau užsitikrinti nuolatinį nuomininką, rašo leidinys.

„Simon“ ir „Amazon“ derybos tęsiasi jau ne vieną mėnesį ir prasidėjo dar prieš koronaviruso pandemiją, teigia „The Wall Street Journal“ cituojami šaltiniai. Be kita ko, buvo nagrinėtos galimybės į „Amazon“ skirstymo centrus pertvarkyti plotus, kuriuose anksčiau veikė „J.C. Penney“ ir „Sears Holdings“ parduotuvės.

Šios derybos rodo dvi tendencijas – viena vertus, laipsnišką prekybos centrų nykimą ir, kita vertus, elektroninės prekybos klestėjimą, rašo „The Wall Street Journal“.

Pasak šaltinių, kol kas nėra aišku, kiek buvusių „J.C. Penney“ ir „Sears Holdings“ parduotuvių norima pertvarkyti į „Amazon“ užsakymų vykdymo centrus, ir neatmetama galimybė, jog bendrovėms nepavyks pasiekti susitarimo.

Gegužę „Simon“ skelbtais duomenimis, bendrovės prekybos centruose veikė 63 „J.C.Penney“ ir 11 „Sears“ parduotuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas