Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Amazon“ pranešė apie užbaigtą MGM perėmimą

„Amazon“ užbaigė 8,45 mlrd. JAV dolerių garsiosios studijos „Metro Goldwyn Mayer“ (MGM) perėmimo sandorį, ketvirtadienį pranešė internetinės prekybos milžinė, siekianti stiprinti pozicijas sparčiai besivystančioje srautinės televizijos rinkoje.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Verslas Amazon

Dėl dominuojančios „Amazon“ padėties internetinėje mažmeninėje prekyboje sandoris sulaukė didelio reguliuotojų dėmesio, tačiau prieš kelias leidimą suteikė ES institucijos, tuo metu Amerikos reguliavimo institucijos neblokavo susitarimo, apie kurį iš pradžių buvo paskelbta 2021 metų gegužę.

Tai reiškia, kad bendrovės srautinės televizijos paslauga „Amazon Prime Video“, konkuruojanti su „Netflix“ ir kitomis rinkos dalyvėmis, pasipildys maždaug 4 tūkst. filmų, įskaitant Bondiados franšizę, bei 17 tūkst. televizijos laidų ir serialų.

„Amazon“ ir MGM praneša, kad MGM prisijungia prie „Prime Video“ ir „Amazon Studios,“ – teigiama bendrame įmonių pranešime.

Europos Komisija, reglamentuojanti konkurencijos klausimus ES, savo pareiškime nurodė, kad siūlomas sandoris nekelia „jokių konkurencijos problemų“.

Remiantis pranešimais, iki kovo vidurio sprendimą turėjo priimti ir JAV Federalinė prekybos komisija (FTC).

FTC atsisakė komentuoti sandorį, tačiau pažymėjo, kad apskritai komisija netvirtina sandorių ir gali bet kada juos užginčyti, jei nustato, kad jie pažeidžia įstatymus.

Praėjusią vasarą komisija taip pat paskelbė, kad pradės šalims siųsti įspėjamuosius laiškus tais atvejais, kai negalės laiku iki galo ištirti siūlomų sandorių.

„Šie laiškai įspės susijungiančias šalis, kad jų sandoriai tebėra tiriami ir kad su sandorio užbaigimu susijusios rizikos tenka joms pačioms.“ – teigė komisija, nenurodžiusi, ar vienas iš tų laiškų buvo išsiųstas „Amazon“ ar „MGM“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas