„Idėja atidaryti azijietišką restoraną kilo seniai, o pastaruosius dvejus metus intensyviai dirbome, kad šis projektas būtų įgyvendintas – subūrėme profesionalų komandą, kad kiekviena detalė būtų įgyvendinta 100 proc., – sako „Amber Food“ valdybos pirmininkas Gediminas Balnis. – Kituose savo tinklo restoranuose pastebėję susidomėjimą sveikesniais patiekalais, naujo prekės ženklo restorane siūlysime ant atviros ugnies ruošiamo egzotiško maisto, azijietiškų makaronų „Wok“ ir kitų sveikų patiekalų. Planuojame, kad pradinė investicija į naujos koncepcijos restoranus sieks apie 4 mln. litų“.
Pasak „Amber Food“ vadovo, pastarieji metai bendrovei buvo sėkmingi: per 2014 metus įmonė Lietuvoje atidarė 6 naujus restoranus, vykdė plėtrą Latvijoje, o 2013 metų bendrovės restoranų apyvarta, lyginant su 2012, paaugo 12 proc.
„Vasarą pagausėjus turistų srautams, Vilniuje šalia Šventaragio ir Pilies gatvių veikianti „La Crepe terrasse“ juos vilios prisėsti ir gėrėtis Vilniaus senamiesčio vaizdu. Birželį dar vieną terasą esame numatę atidaryti ir Bernardinų sode. Dabar jau galima teigti, kad praėjusių metų strategija – išgryninti ir stiprinti savo restoranų prekės ženklus – pasiteisino, tad „Manami“ – ne vienintelis įmonės plėtros žingsnis. Per šiuos metus „Amber Food“ planuose – atidaryti 5 naujus restoranus, tad skaičiuojama, kad 2014 metais įmonės apyvarta sieks 93 mln. litų,“ – sako G. Balnis.
„Amber Food“ valdo 25 picerijas „Charlie pizza“, 10 blyninių „La Crepe“, 5 restoranus „Katpėdėlė“, 3 restoranus „Carskoje Selo“, barų zonas Žalgirio Arenoje, kavos ir ledų kavinę „Ice Cafe“. Latvijoje nuo 2011 metų atidarytos 3 picerijos „Charlie pizza“.