Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Analitikai: euro kursas JAV dolerio atžvilgiu šiemet pasieks 1,15 JAV dolerio

Nuo šių metų pradžios maždaug 8 proc. JAV dolerio atžvilgiu padidėjęs euro kursas turi potencialo ir toliau augti, mano antro didžiausio pagal aktyvus Vokietijoje banko „DZ Bank“ analitikai.
Euras ir doleris
Euras ir doleris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jie prognozuoja, kad nepaisant pastarosiomis dienomis stebimo tam tikro bendros Europos valiutos susilpnėjimo, iki šių metų pabaigos euro kursas gali pasiekti 1,15 JAV dolerio, o kitų metų viduryje jis gali ūgtelėti ir iki 1,18 JAV dolerio.

Pirmadienio vakarą už vieną eurą buvo mokama 1,1396 JAV dolerio.

Verta paminėti, kad „DZ Bank“ analitikai pateikė tiksliausias euro kurso prognozes antrajam šių metų ketvirčiui, kai dalyvavo „Bloomberg“ surengtoje apklausoje.

Tuo tarpu ekspertai vidutiniškai prognozuoja, kad euras atpigs ir šių metų pabaigoje bei ateinančių metų viduryje kainuos tik 1,13 JAV dolerio.

Iš aštuoniasdešimties prognozes pateikusių bankų tik 23 mano, kad šių metų pabaigoje už vieną eurą bus mokama 1,15 JAV dolerio.

„DZ Bank“ akivaizdžiai buvo didesniu „buliumi“ už daugumą ekspertų ir teisingai išpranašavo, kad neigiamas rinkimų Prancūzijoje poveikis bendrai valiutai bus ribotas“, – pažymėjo „DZ Bank“ analitikė Sonja Marten.

„Euras turi tam tikro potencialo augti ateinančių 12 mėnesių“, – pareiškė ji. Ekspertė mano, kad susilpnėję politiniai rizikos veiksniai ir spartesnis euro zonos ekonomikos augimas gali paskatinti Europos Centrinį Banką atsisakyti itin švelnios monetarinės politikos, kad gali tapti pagrindiniu veiksniu, paskatinsiančiu euro kurso augimą.

Pagal prognozių tikslumą antroje vietoje atsidūrusio banko „Rand Merchant Bank“ analitikai mano, kad euro kursas JAV dolerio atžvilgiu iki šių metų pabaigos sumažės iki 1,1 JAV dolerio, o iki ateinančių metų vidurio jis turėtų atsigauti iki 1,12 JAV dolerio.

Trečioje vietoje esantys „Canadian Imperial Bank of Commerce“ ekspertai mano, kad euras gruodžio pabaigoje kainuos 1,14 JAV dolerio, o ateinančių metų liepą – 1,16 JAV dolerio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai