Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apeliacinis teismas: arbitražas gali nagrinėti „Litgrid“ ir „Enersense“ ginčą

Vilniaus komercinio arbitražo teismas gali nagrinėti bylą, kurioje Lietuvos ir Estijos statybų bendrovės „Enersense“ bylinėjasi su Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatore „Litgrid“ dėl rangos sutarčių kainų ir terminų pakeitimo, patvirtino Lietuvos apeliacinis teismas.
Litgrid
Litgrid / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apeliacinis teismas pranešė pirmadienį atmetęs „Litgrid“ skundą ir palikęs arbitražo šiemet liepą priimtą dalinį sprendimą – pastarasis atmetė „Litgrid“ prašymą priimti sprendimą, kad arbitražo teismas neturi kompetencijos nagrinėti ginčo, kai sutartys sudarytos viešųjų pirkimų būdu.

„Arbitražo teismas (...) ginčą kvalifikavo kaip ginčą dėl rangos sutarčių sąlygų vykdymo, todėl nėra pagrindo panaikinti arbitražo teismo dalinio sprendimo“, – nutarė Apeliacinis teismas.

„Enersense“ balandį Vilniaus komercinio arbitražo teismo prašė pakeisti jos ir „Litgrid“ rangos sutarčių kainą.

Įmonės 2021 metų sausį pasirašė sutartį dėl 330 kV viengrandės oro linijos Klaipėda–Grobinė rekonstravimo į dvigrandę projektavimo ir statybos, jos vertė siekė 14,8 mln. eurų, tačiau „Enersense“ siekia kainą padidinti iki 18,2 mln. eurų.

Be to, 2020-ųjų kovą įmonės pasirašė 16,5 mln. eurų vertės sutartį dėl 330 kV viengrandės oro linijos Jurbarkas–Bitėnai rekonstravimo į dvigrandę – „Enersense“ siekia kainą padidinti iki 24,9 mln. eurų.

Be to, „Enersense“ taip pat prašė abiejų sutarčių terminus pratęsti pusmečiui.

Lietuvos apeliacinio teismo nutartis įsiteisėja iš karto, bet per tris mėnesius gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas