Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apkartę skanėstai: „Milka“, „Oreo“, „TUC“ gamintoją Ukraina pripažino Rusijos karo rėmėja

Bendrovė „Mondelez International“ neteko savo fabriko Trostjaneco mieste Ukrainos Sumų srityje, kuris buvo užimtas prasidėjus plataus masto karui, dėl Rusijos pajėgų veiksmų, tačiau niekada nepasitraukė iš Rusijos rinkos. Ukrainos Nacionalinė korupcijos prevencijos agentūra įtraukė ją į tarptautinio karo rėmėjų sąrašą, skelbia Ukrainos naujienų agentūra „Unian“.
„Milka“
„Milka“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Verslas Rusija

Agentūra priminė, kad prasidėjus plataus masto karui daug įmonių iš dalies arba visiškai pasitraukė iš Rusijos rinkos.

„Tačiau čia kalbama ne apie „Mondelez International“. Matyt, jos vadovų nelabai jaudina tai, kad mokėdama didelius mokesčius į Maskvos valstybės biudžetą bendrovė prisideda prie agresoriaus kariuomenės aprūpinimo“, – sakoma pranešime.

Pasak agentūros, bendrovės, kurios metinės pajamos siekia apie 26 mlrd. dolerių ir kuri veikia 160 šalių, interesams Rusijos rinkoje atstovauja įmonė „Mon'dalis Rus“.

Šiai įmonei priklauso trys gamyklos: gamykla „Bolševikas“, gaminanti krekerius „Jubilee“, „Oreo“, „Barney“ ir „TUC“, gamykla Pokrove („Alpen Gold“, „Vozdužnyj“, šokoladas „Milka“ ir batonėlis „Picnic“) ir gamykla Velikij Novgorode („Dirol“ kramtomoji guma ir saldainiai „Halls“).

Pažymima, kad bendrovė yra konditerijos gaminių rinkos lyderė šokolado, šokoladinių saldainių ir sausainių kategorijose, taip pat antroje vietoje kramtomosios gumos ir karamelių kategorijoje.

Karinių 2022 metų pabaigoje „Mondelez International“ Rusijos filialas uždirbo 339 mln. dolerių pelno (+303 proc. per metus) ir gavo daugiau kaip 1 mlrd. dolerių pajamų (+38 proc. per metus). Vadinasi, bendrovė į teroristinės šalies biudžetą įnešė daugiau nei 61 mln. dolerių mokesčių.

„Tai sausa finansinė statistika, kuri matuojama Ukrainos vaikų, kurie daugiau niekada nebandys meškiuko Barnio, gyvybėmis“, – teigė NAPK.

Agentūros duomenimis, po Rusijos invazijos į Ukrainą „Mondelez“ darbuotojai Baltijos regione, apimančiame Lietuvą, Latviją ir Estiją, nusiuntė peticiją bendrovės generaliniam direktoriui Dirkui Van de Putui, prašydami nutraukti bet kokią veiklą Rusijoje, į kurią „Mondelez“ atsakė oficialiai, paskelbdama apie naujų investicijų ir investicijų į reklamą Rusijoje sustabdymą. Tačiau, sprendžiant iš finansinių rodiklių, Rusijos rinka bendrovei tebėra perspektyvi.

„Mondelez“ viešai puikuojasi savo labdaringa pagalba vaikams, nukentėjusiems nuo Rusijos invazijos į Ukrainą. Tačiau tuo pat metu ji gudriai plečia savo veiklą šalyje agresorėje ir toliau moka dideles lėšas į jos valstybės biudžetą. Kurios, be kita ko, išleidžiamos raketoms, kuriomis žudomi Ukrainos vaikai“, – teigiama pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas