Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apklausa: trys ketvirtadaliai JAV įmonių dėl koronaviruso turi tiekimo problemų

Beveik 75 proc. JAV bendrovių dėl koronaviruso susiduria su tiekimo problemomis, parodė Tiekimo valdymo instituto (ISM) atlikta apklausa. Iš šių bendrovių, 16 proc. jau sumažino tikslinius savo pajamų lygius – vidutiniškai 5,6 procento.
Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV)
Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apklausoje, kurią ISM atliko nuo vasario 22 iki kovo 5 dienos, dalyvavo 628 respondentai. Maždaug pusė jų atstovavo JAV pramonės įmonėms, o kita pusė – JAV paslaugų sektoriaus įmonėms.

Palyginti su gruodžio mėnesiu, vidutinis užsakymų įvykdymo laikas padidėjo daugiau kaip dukart.

Be to, 62 proc. respondentų pavėluotai gauna prekes iš Kinijos.

Gamyklų Kinijoje turinčios bendrovės pranešė, kad jų pajėgumai panaudojami tik perpus, o dirba tik vidutiniškai 56 proc. darbuotojų.

Daugiau nei 60 proc. bendrovių, kurių darbuotojai paprastai vyksta į Kiniją, planuoja artimiausią pusmetį nekeliauti į šią šalį, taip pat parodė ISM apklausa.

Panaikinti muitai kai kurioms iš Kinijos įvežamoms medicinos prekėms

JAV priėmė sprendimą panaikinti muitus tam tikroms iš Kinijos įvežamoms medicininės paskirties prekėms, pranešė JAV prekybos atstovo biuras.

Importo muitai nebus taikomi tokioms Kinijoje pagamintoms prekėms, kaip medicininės kaukės, stetoskopų dalys ir arterinio kraujospūdžio matuoklių manžetės.

Ši lengvata buvo nustatyta dėl koronaviruso COVID-19 plitimo Jungtinių Valstijų teritorijoje ir tam tikrų rūšių medicinos prekių deficito.

Kiek anksčiau šį mėnesį JAV jau panaikino muitus iš Kinijos įvežamoms medicininėms pirštinėms ir dezinfekavimo servetėlėms.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šių rūšių prekes buvo įtraukęs į sąrašą produktų, kuriems nuo 2019 metų rugsėjo pradžios įsigaliojo padidinti importo muitai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas