Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplinkosaugininkų sprendimas dėl „Vičiūnų“ paukštyno Telšiuose – po kelių savaičių

Aplinkos apsaugos agentūra netrukus ketina priimti galutinį sprendimą dėl didelio „Vičiūnų“ paukštyno, kurį ketinama statyti Telšiuose, netoli „Žemaitijos pieno“.
Tomas Bagdonavičius
Tomas Bagdonavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad netrukus bus pateikta poveikio aplinkai vertinimo ataskaita ir įvairios atsakingos institucijos paskelbs savo išvadas dėl būsimo paukštyno.

Telšių rajono savivaldybės direktoriaus Sauliaus Urbono nuomone, aplinkosaugininkų gali būti paskelbtas po kelių savaičių.

„Vičiūnų“ paukštyno atsiradimas turėtų įtakos produkcijos eksportui ne tik į Rusiją, bet ir į Europos Sąjungą, kitas šalis“, – sakė „Žemaitijos pieno“ generalinis direktorius Robertas Pažemeckas.

Pasak jo, norėtųsi, kad nugalėtų sveikas protas.

„Senas paukštynas šioje vietoje stovėjo daugybę metų ir jo veikla niekam nekenkė. Kai sumanėme statyti šiuolaikišką paukštyną, jis pradėjo trukdyti“, – sakė „Vičiūnų“ įmonių grupės verslo planavimo ir analizės vadovas Tomas Bagdonavičius.

T.Bagdonavičius įsitikinęs, kad dabar reiškiami priekaištai yra pertekliniai, ir įžvelgia siekį naudoti politinius svertus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas