Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ sieks nebeišmesti anglies dioksido iki 2030 metų

JAV technologijų milžinė „Apple“ paskelbė tikslą iki minimumo sumažinti grynąjį anglies dioksido išmetimą visoje tiekimo ir gamybos grandinėje iki 2030 metų.
Prie parduotuvių rikiavosi didžiausi „iPhone“ telefonų gerbėjai
Prie parduotuvių rikiavosi didžiausi „iPhone“ telefonų gerbėjai / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Kaip rašoma bendrovės pranešime spaudai, „Apple“ per šį laikotarpį ketina sumažinti išmetamų teršalų kiekį 75 proc., o plėtojant technologijas, kuriomis siekiama sumažinti anglies dioksido kiekį atmosferoje, bus kompensuoti likę 25 procentai.

„Apple“ pažymėjo, kad įmonė savo veikloje jau pasiekė nulinę grynąją emisiją.

Kaip pažymėjo „The Wall Street Journal“, beveik visi „Apple“ produktai šiuo metu gaminami Kinijoje. Kinijos tiekėjai, ketinantys tęsti bendradarbiavimą su „Apple“, turės pergalvoti savo operacijas, kad atitiktų JAV bendrovės aplinkosaugos tikslus, pažymėjo „Wedbush Securities“ analitikas Danas Ivesas (Denas Aivesas).

Anot „Apple“, 71 bendrovės partneris iš 17 šalių jau įsipareigojo gaminti savo gaminius naudodamas tik atsinaujinančius energijos šaltinius.

Bendrovė tikisi, kad atsinaujinančios energijos projektai padės išvengti daugiau kaip 14,3 mln. tonų anglies dioksido išmetimo per metus.

„Apple“ taip pat teigė, kad JAV ir Kinijos Žaliasis klimato fondas investuoja 100 mln. JAV dolerių į savo tiekėjų energijos vartojimo efektyvumo projektus.

„Apple“ prisijungė prie kitų bendrovių, siekiančių klimato tikslų.

Šių metų sausį „Microsoft“ paskelbė, kad ketina pasiekti neigiamą išmetimą iki 2030 metų ir visiškai panaikinti išmetamųjų teršalų poveikį, padarytą nuo pat įmonės sukūrimo 1975-aisiais, iki 2050 metų.

Birželį „Amazon.com“ paskelbė apie 2 mlrd. JAV dolerių vertės rizikos kapitalo fondo įsteigimą, kuris sutelks dėmesį į investicijas į technologijas, skirtas mažinti klimato pokyčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas