Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentina grasina suimti „Uber“ vairuotojus ir vadovus

Vienas Argentinos prokuroras pagrasino sulaikyti ir įkalinti „Uber“ vairuotojus ir vadovus už nereglamentuojamų transporto priemonių naudojimą ir mokesčių vengimą.
„Uber“
„Uber“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Šimtai taksi vairuotojų, pasipiktinę, jog tenka konkuruoti su internetine pavėžėjimo paslaugų įmone, antradienį Buenos Airių centre surengė protesto akciją, kurios metu padeginėjo padangas ir valandoms sutrikdė eismą.

Taksi vairuotojai įtūžį lieja nuo balandžio mėnesio, kuomet „Uber“ pradėjo veiklą Argentinoje. Taksi vairuotojai moka mokesčius ir vairuoja reguliariai tikrinamas transporto priemones, tuo tarpu „Uber“ naudoja asmeninius automobilius.

„Uber“ vairuotojai „kaltinami tuo, jog be leidimo uždirba pinigus viešojoje erdvėje“, radijo stočiai „Once Diez“ pareiškė valstybės prokuroras Martinas Lapadu.

Teisiniai nemalonumai jiems gresia ir dėl to, kad jie veikia neturėdami profesionalaus vairuotojo licencijos, o „už tai jie gali būti sulaikyti laikotarpiui iki 10 dienų“, pažymėjo prokuroras.

„Uber“ vadovams Argentinoje nemalonumai gali grėsti ne tik dėl tų taisyklių pažeidimo, bet ir „dėl mokesčių vengimo – nusikaltimo, už kurį skiriama 2–4 metų laisvės atėmimo bausmė“, pareiškė M.Lapadu.

Tačiau M.Lapadu „Uber“ pavadino neteisėtu verslu, kuris viso pasaulio miestuose veikia „už įstatymų ribų, keldamas pavojų savo naudotojų gyvybėms“.

Argentinos teismas lapkričio pradžioje nusprendė, kad profsąjungos vienijamų taksi vairuotojų dėl „Uber“ pateiktas baudžiamasis skundas yra verslo ginčas, o ne baudžiamoji byla.

Tačiau M.Lapadu „Uber“ pavadino neteisėtu verslu, kuris viso pasaulio miestuose veikia „už įstatymų ribų, keldamas pavojų savo naudotojų gyvybėms“.

Taksi vairuotojai ir vietos valdžia planuoja sukurti programėlę, kurioje bus galima užsisakyti į „Uber“ panašias paslaugas, bet jas teiks registruoti taksi vairuotojai.

Buenos Airių regione gyvena 13 mln. žmonių ir yra apie 38 tūkst. registruotų taksi vairuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento