Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Artėjant šventiniam sezonui, „Walmart“ įdarbins 150 tūkst. naujų darbuotojų JAV

JAV prekybos tinklas „Walmart“ trečiadienį paskelbė, kad įdarbins dar 150 tūkst. darbuotojų Jungtinėse Valstijose artėjant šventiniam sezonui.
„Walmart“
„Walmart“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Didžiausias šalies privatus darbdavys „Walmart“ teigė, kad dauguma naujų darbo vietų jo namų rinkoje bus nuolatinės, o visu etatu dirbsiantys darbuotojai bus samdomi visoje šalyje.

Kiek anksčiau tinklas paskelbė apie planus pasamdyti 20 tūkst. darbuotojų tiekimo grandinėje.

Jungtinėse Valstijose „Walmart“ turi 1,6 mln. darbuotojų.

Kitos stambios įmonės, įskaitant „Amazon“, „FedEx“ ir „Macy's“, taip pat paskelbė apie didžiules įdarbinimo kampanijas šį rudenį, nes COVID-19 pandemijos metu išpopuliarėjo elektrinė prekyba.

Pastaraisiais metais „Walmart“ daug investavo į programas, skirtas pristatyti prekes klientams į namus arba organizuoti maisto produktų atsiėmimą už parduotuvių ribų.

Planuojamas naujų darbuotojų įdarbinimo procesas „užtikrins, kad tinklas bus pasirengęs padėti klientams apsipirkti jų pageidaujamu būdu, nesvarbu, ar tai bus apsipirkimas parduotuvėje, ar užsakymų atsiėmimas kitose klientams patogiose vietose, ar pirkimas internetu“, – pranešime spaudai sakė „Walmart“ personalo vadovė Julie Murphy.

Visgi šiais metais darbo rinkoje susiklosčiusi įtempta padėtis tapo iššūkiu darbdaviams, priverstiems didinti atlyginimus ekonomikoje, kuri vis dar vaduojasi iš COVID-19 pandemijos padarinių.

Pradinis „Walmart“ darbo užmokestis dabar yra nuo 12 iki 17 JAV dolerių per valandą, priklausomai nuo pareigų. Federalinis minimalus darbo užmokestis yra 7,25 JAV dolerių per valandą.

„Walmart“ priešinasi raginimams padidinti visoje šalyje dirbantiems jos darbuotojams mokamą minimalų darbo užmokestį iki 15 JAV dolerių per valandą, tačiau šių metų pradžioje kelis kartus padidino atlyginimus. Pasak J.Murphy, vidutinis valandinis įmonėje mokamas atlyginimas šiuo metu yra 16,40 JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas