Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Arvi kalakutams“ iškelta bankroto byla

Finansinių problemų turinčio verslininko Vidmanto Kučinsko valdomos bendrovės „Arvi ir ko“ grupės Marijampolės komanditinei ūkinei bendrijai „Arvi kalakutai“ iškelta bankroto byla.
Vidmantas Kučinskas, „Arvi“ grupės įkūrėjas
Vidmantas Kučinskas, „Arvi“ grupės įkūrėjas / 15min iliustracija

Kauno apygardos teismas gruodžio 9 dieną nutraukė „Arvi kalakutų“ restruktūrizavimo bylą ir iškėlė bankroto bylą. Viena „Arvi kalakutų“ kreditorių „Imlitex Agro“ šį sprendimą buvo apskundusi Apeliaciniam teismui, tačiau vėliau savo ketinimų atsisakė. Teismas sausio 28 dieną priėmė atsisakymą, todėl lieka galioti Kauno apygardos teismo nutartis dėl įmonės bankroto.

Pasak Apeliacinio teismo atstovės Vilmos Budėnienės, sprendimą atsisakyti skundo „Imlitex Agro“ motyvavo tuo, kad atliko rinkos analizę ir preliminariai išsiaiškino „Arvi kalakutų“ turto rinkos vertę.

Marijampolėje yra registruota ir uždaroji akcinė bendrovė „Arvi kalakutai“, kurią netiesiogiai valdo komanditinė ūkinė bendrija „Arvi kalakutai“.

2017-ųjų pabaigoje „Arvi kalakutų“ nariai komanditoriai buvo Vidmanto Kučinsko netiesiogiai valdoma Kipre registruota bendrovė „Alvator Management Limited“ (99,98 proc.) ir „Arvi kalakutų fermos“ (0,013 proc.), tačiau teismų sprendimais 2020 metais komanditoriaus teisės iš „Alvator Management Limited“ buvo sugrąžintos „Arvi ir ko“.

Praėjusių metų pabaigoje Kauno apygardos teismas „Arvi ir ko“ taip pat iškėlė bankroto bylą. Portalas 15min.lt šią savaitę pranešė, kad V.Kučinskas informavo savo kreditorius, kad per mėnesį kreipsis į teismą, prašydamas iškelti asmeninio bankroto bylą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?