Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ASML pajamos 2020 metais augo nepaisant pandemijos

Pirmaujanti pasaulyje Nyderlandų mikroschemų mašinų gamintoja ASML trečiadienį pranešė, kad per praėjusius metus jai pavyko pasiekti spartų augimą, nepaisant koronaviruso pandemijos, nes augo internetinių paslaugų įrangos paklausa.
Pinigai
Pinigai / 15min nuotr.
Temos: 1 Pajamos

Bendrovė gamina sistemas, kurias naudoja puslaidininkių pramonė mikroschemoms, naudojamoms įvairiuose įtaisuose, pradedant mobiliaisiais telefonais ir baigiant automobiliais, gaminti ir kurios yra laikomi pagrindiniu IT pramonės varikliu.

ASML teigimu, 2020 metais jos grynasis pelnas šoktelėjo 37 proc. iki 3,5 mlrd. eurų, o pardavimai išaugo daugiau nei 18 proc. iki 14 mlrd. eurų esant „stipriai paklausai“.

Pardavimų duomenys apėmė 4,5 mlrd. eurų, gautus pardavus 31-ą aukščiausio lygio „Extreme Ultraviolet“ (EUV) aparatą, kurie yra naudojami mobiliųjų telefonų ir kompiuterių mikroschemoms spausdinti.

„2020 metai bendrovei ASML buvo spartaus augimo metai tiek pardavimų, tiek pelningumo srityje“, – sakoma vadovo Peterio Wenninko pranešime.

„Skaitmeninės infrastruktūros plėtra ir nuolatinės technologinės naujovės yra svarbios vartotojų, automobilių ir pramonės rinkoms ir skatina viso mūsų produktų portfelio paklausą“, – pridūrė P.Wenninkas.

ASML teigė, kad šiemet taip pat tikisi augimo, o pirmąjį ketvirtį prognozuoja 3,9–4,1 mlrd. eurų siekiančius pardavimus.

Veldovene įsikūrusioje bendrovėje dirba apie 28 tūkst. darbuotojų. Bendrovė turi biurų 16 šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas