Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„AstraZeneca“ sėkmingai baigė COVID-19 simptomų gydymui skirto vaisto tyrimus

Farmacijos milžinė „AstraZeneca“ penktadienį paskelbė teigiamus COVID-19 simptomų gydymui skirto vaisto tyrimo rezultatus.
„AstraZeneca“ logotipas
„AstraZeneca“ logotipas / www.imago-images.de/Scanpix nuotr.

Vaistas, susidedantis iš dviejų antikūnų derinio, iš pradžių buvo sukurtas siekiant gydyti jau COVID-19 liga persirgusius asmenis.

Naujasis tyrimas, kuriame dalyvavo 5 197 anksčiau COVID-19 nesirgę asmenys, parodė, jog simptominės ligos išsivystymo rizika sumažėjo 77 proc., o sunkių atvejų visai neužfiksuota, rašoma „AstraZeneca“ pranešime.

Ankstesnis vaisto AZD7442 tyrimas parodė tik 33 proc. sumažėjusią simptomų išsivystymo riziką – birželį įmonė padarė išvadą, kad toks rezultatas nebuvo statistiškai reikšmingas.

Dabartiniai duomenys rodo, kad viena vaisto dozė gali „greitai ir veiksmingai užkirsti kelią simptominiam COVID-19“, – teigė pagrindinis tyrėjas Myronas Levinas.

„Gavus šiuos įdomius rezultatus, AZD7442 galėtų tapti svarbia priemone mūsų arsenale, padedančia žmonėms, kuriems gali prireikti daugiau nei vakcinos norint grįžti į įprastą gyvenimą“, – pridūrė jis.

Tikimasi, kad vaistas galėtų būti skiriamas kartu su vakcinomis tiems žmonėms, kuriems reikia didesnės apsaugos, o apsauga nuo ligos truktų iki 12 mėnesių.

Tyrime dalyvavo suaugę asmenys, kuriems pasireiškė nepalanki reakcija į vakcinas ar kurių organizmai nereagavo į vakcinas, arba kuriems grėsė didesnė infekcijos rizika dėl jų buvimo vietos ar aplinkybių.

JAV vyriausybė finansavo AZD7442 kūrimą ir yra susitarusi dėl 700 tūkst. dozių pristatymo.

Bendrovė dabar pateiks duomenis sveikatos priežiūros institucijoms, kad jos apsvarstytų galimybę suteikti leidimą naudoti vaistą ekstremalios situacijos atveju arba suteiktų sąlyginį patvirtinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas