Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsistatydinantis PPO vadovas užims vadovaujančias pareigas „PepsiCo“

Netrukus atsistatydinsiantis Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) vadovas Roberto Azevedo (Robertu Azevedu), kuris iš krizės ištiktos institucijos generalinio direktoriaus posto traukiasi likus metams iki jo oficialios kadencijos pabaigos, pradės dirbti privačiajame sektoriuje ir užims vadovaujančias pareigas „PepsiCo“, ketvirtadienį pranešė JAV gaiviųjų gėrimų ir užkandžių milžinė.
Roberto Azevedo
Roberto Azevedo / „Scanpix“ nuotr.

Septynerius metus PPO vadovavęs R.Azevedo iš šio posto pasitrauks rugpjūčio 31 dieną ir jau kitą dieną pradės eiti „PepsiCo“ vykdomojo viceprezidento ir verslo reikalų direktoriaus pareigas.

Dirbdamas bendrovėje, Brazilijos karjeros diplomatas sieks „stiprinti „PepsiCo“ bendradarbiavimą su nacionalinėmis ir tarptautinėmis institucijomis, reguliuotojais, tarptautinėmis organizacijomis ir nevyriausybiniais suinteresuotaisiais subjektais“.

Pasak „PepsiCo“ vadovo Ramono Laguarta’os, R.Azevedo turi „vertingų politinių įgūdžių ir techninių žinių apie sudėtingas socialines, politines ir reguliavimo aplinkas“.

R.Azevedo apie sprendimą pirma laiko atsistatydinti netikėtai paskelbė gegužę.

Iš PPO vadovo posto jis traukiasi tuo metu, kai organizaciją yra ištikusi rimta krizė.

PPO pastaraisiais metais nuolat susidūrė su JAV prezidento Donaldo Trumpo kritika.

JAV valstybės vadovas reikalauja reformuoti Ženevoje įsikūrusią organizaciją, kuri, anot jo, nepaiso Kinijos daromų pažeidimų.

Tuo tarpu JAV prekybos atstovas Robertas Lighthizeris sėkmingai sujaukė PPO ginčų sprendimo institucijos darbą, blokavęs naujų teisėjų paskyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas