Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audito komitetas domėsis Gariūnų turgavietės projektu

Seimo Audito komitetas ketina nagrinėti Gariūnų turgavietės plėtros projekto įgyvendinimą. Komitetas pranešė, kad ketina aiškintis, kodėl projektą įgyvendinančios bendrovės vengia pateikti informaciją apie jo eigą, taip pat ar projektą kontroliuojanti Ūkio ministerija ir Nacionalinė žemės tarnyba tinkamai vykdė sutarčių priežiūrą.
Maisto Turgus
Maisto Turgus Gariūnų turgavietėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vyriausybė 2005 metų liepą pripažino Gariūnų turgavietę valstybinės svarbos objektu ir ne konkurso tvarka bendrovėms „Posūkis“, „Jurgena“ ir „Geruda“ 50 metų išnuomojo 38 hektarų turgavietės teritoriją.

Panaikinus apskrities viršininkų administracijas, Ministrų kabinetas dar 2010 metų spalį pavedė Ūkio ministerijai kontroliuoti Gariūnų verslo parko plėtrą, tačiau privatūs investuotojai ministerijai neteikia informacijos.

Pagal sutartį minėtos bendrovės turėjo įrengti ūkininkų turgų, sandėliavimo patalpas, amatininkų ir liaudies meistrų zonos statinius, kitus projekto infrastruktūros objektus bei sudaryti sąlygas smulkaus ir vidutinio verslo plėtrai bei naujų darbo vietų vystymuisi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito