Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 26 /13:02

„Auga group“ su trimis bankais susitarė dėl 38 mln. eurų paskolų

Viena didžiausių Baltijos šalyse žemės ūkio investicijų bendrovių „Auga group“ trečiadienį susitarė su bankais „Citadele“, „Luminor“ ir „Swedbank“ dėl paskolų refinansavimo ir papildomų limitų.
„Auga Group“
„Auga Group“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Bendra sutarčių vertė siekia 38,1 mln. eurų – 11,6 mln. eurų daugiau nei ankstesni paskolų limitai, pranešė „Auga group“.

„Jau kuris laikas grupė siekė įgyvendinti strategijoje iškeltą tikslą – refinansuoti įsipareigojimus bei pertvarkyti savo finansavimo struktūrą, mažinant trumpalaikių ir didinant ilgalaikių įsipareigojimų portfelio dalį“, – pranešime sakė grupės finansų departamento direktorius Mindaugas Ambrasas.

Susitarimai numato, kad bankai finansuos pagrindines grupės įmones, o „Auga group“ išliks obligacijų leidėja. Tikimasi, kad tai didins grupės veiklos skaidrumą, o bankams ir obligacijų turėtojams leis geriau įvertinti finansuojamų įmonių rezultatus.

Naujų ilgalaikių paskolų grąžinimui grupė turės skirti mažiau nei 3 mln. eurų per metus.

Pagrindinis finansuotojas „Citadele“ bankas pranešė, kad suteiks grupei 15,5 mln. eurų paskolą.

„Tapome didžiausiu bendrovės finansiniu partneriu, padėsiančiu vystyti inovatyvų, aplinkai draugišką žemės ūkį ir stiprinti vietos ekonomiką“, – pranešime teigė banko Verslo bankininkystės tarnybos vadovas Baltijos šalims Vaidas Žagūnis.

Per pirmąjį pusmetį „Auga group“ pajamos siekė 34,69 mln. eurų ir buvo 20 proc. didesnės nei 2019 metais, ji uždirbo 1,3 mln. eurų grynojo pelno (0,34 mln. eurų), jos pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) padidėjo 24 proc. iki 11,53 mln. eurų (9,33 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas