Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Auginti verslą per pandemiją – įmanoma: medienos vežimo įmonė ėmėsi plėtros

Nors praėjusiais metais pasaulį sukrėtusi COVID-19 pandemija ne vienam verslui sumaišė kortas, ji nesustabdė gamyklų plėtros Lietuvoje – pernai šalyje duris atvėrė bent 7 naujos gamyklos ir gamybiniai pastatai. Naujos statybos augino ir medienos pervežimo verslą.
Medienvežiai
Medienvežiai / Pranešimo autorių nuotr.
Temos: 2 Verslas Mediena

„COVID-19 pandemija mūsų verslui neleido nė trupučio atsikvėpti – poreikis medienos pervežimui per pastaruosius metus tik išaugo. Todėl nepaisydami tebesitęsiančio globalaus situacijos neapibrėžtumo, investicijų į verslo plėtrą nestabdome – atvirkščiai, didiname kolektyvą ir įsigyjame naujos technikos“, – sako vienos didžiausių Lietuvoje medienos pervežimo paslaugas teikiančių įmonių UAB „Žaibo ratai“ direktorė Milda Janulienė.

Lietuva priskiriama šalims, kuriose miškai kertami itin saikingai – kasmet kertama apie 1,5 proc. medienos išteklių. VĮ Valstybinių miškų urėdija 2020 m. pardavė 24 proc. daugiau medienos nei 2019 m. – 3958,71 tūkst. ktm.

Pandemija paskatino suktis sparčiau

Pasak M.Janulienės, daugiau iššūkių nei virusai medienos pervežimo verslui kelia gamta ir sezoniškumas – vairuotojams tenka įveikti sunkiai pravažiuojamus miško kelius, kurie pavasarį ir rudenį dažnai būna pažliugę, o žiemą – nevalyti ir slidūs. Tokiais atvejais gelbėja tik gera technika ir kompetentingi darbuotojai.

Dėl pandemijos stebimas kintantis požiūris į siūlomų paslaugų greitį.

„Operatyvumas tapo itin svarbus – dažnai būna situacijų, kai reikia itin greitai reaguoti į rinkos poreikį ir pervežti konkretų kiekį medienos. Paslaugų greitį sąlygoja ir greitai kintančios medienos kainos – jei dabar nepriimsi užsakymo, jo kaina gali vėliau pasikeisti“, – komentuoja įmonės vadovė.

Fokusavimasis į ilgalaikį bendradarbiavimą taip pat tampa vienu iš verslo sėkmės garantų, ypač šiuo metu, kai verslas susiduria su įvairiais iššūkiais. Pasak M. Janulienės, įmonė skiria dėmesio visiems klientams, nepriklausomai nuo jų dydžio ir užsakymų kiekio, net jei reikia pervežti tik vieną krovinį.

Įsigijo 18 naujų transporto priemonių

Nepaisant praėjusiais metais daugelį įmonių užklupusių iššūkių, „Žaibo ratai“ 2020 m. rudenį ėmėsi didinti darbuotojų skaičių.

Šių metų kovo mėnesį įmonės autoparką papildė 18 naujų „Mercedes-Benz“ transporto priemonių, skirtų medienai vežti – tai pirmas atvejis Lietuvoje, kai vienu metu įsigyjamas toks didelis kiekis „Mercedes-Benz“ medienvežių. Plėtros projektas įgyvendintas bendradarbiaujant su Medicinos banku, o investicija siekia beveik 4 mln. eurų. Tai yra jau antrasis įmonės plėtros etapas.

„Imtis plėtros šiuo metu buvo drąsus, bet reikalingas žingsnis. Dabar esame viena didžiausių medienos pervežimo paslaugas teikiančių įmonių, neturinti savo miškų ir neperkanti medienos – specializacija tik medienos pervežimo srityje leido mums išaugti tris kartus“, – komentuoja M.Janulienė.

2018 m., pačioje veiklos pradžioje, banko finansavimą gavusi įmonė pradėjo teikti medienos vežimo paslaugas su 12 naujų transporto priemonių – 4 savikrovėmis priekabomis ir 8 paprastais vilkikais. Per 2,5 veiklos metų medienos vežėjos autoparkas išaugo tris kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas