Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukcionai nuo 1 euro, arba kaip įsigyti paspirtuką už perpus mažesnę kainą

Internetinė parduotuvė „vidaXL“, kurioje galite rasti daugiau nei 27 tūkst. prekių, siūlo ne tik itin mažą kainą, bet ir galimybę sutaupyti perkant tuos pačius daiktus. Tai galima padaryti pasinaudojus aukcionų sistema, kurioje prekės parduodamos nuo 1 euro.
Internetinės parduotuvės „vidaXL“ aukcionai
Internetinės parduotuvės „vidaXL“ aukcionai / Partnerio nuotr.

Pasak internetinės parduotuvės atstovės Bertos Vasiliauskaitės, „vidaXL“ įkūrėjai pradėjo prekiauti didelėse platformose kaip „eBay“ dar 2006 metais. Jose aukcionai yra įprasta praktika, todėl imdami pavyzdį ir norėdami pasiūlyti papildomą paslaugą klientams, jie nusprendė varžytuves įtraukti į „vidaXL“.

„Produktai aukcionuose parduodami daug pigiau nei juos kainuoja pagaminti, todėl tikrai iš to nesiekiame uždirbti didelių pelnų. Atvirkščiai, aukcionas – tai galimybė klientui gauti produktą žymiai pigiau. Norime pasiūlyti daugiau galimybių, o ne būti klasikine internetine parduotuve“, – patikino ji.

Partnerio nuotr./Internetinės parduotuvės „vidaXL“ aukcionai
Partnerio nuotr./Internetinės parduotuvės „vidaXL“ aukcionai

„vidaXL“ aukcionuose parduodami visų rūšių produktai, pradedant drabužiais, baigiant baldais, įrankiais, reikmenimis augintiniams. Visi produktai yra nauji, todėl kokybė yra tokia pati, kaip perkant tiesiogiai iš internetinės parduotuvės be aukcionų proceso.

„Jei dėl kokių nors priežasčių klientui pristatomas sugadintas gaminys, taikoma ta pati garantija“, – patikino B.Vasiliauskaitė.

Ji pastebi, kad šiuo metu Lietuvoje susidomėjimas aukcionais auga ir „vidaXL“ platformoje vienam produktui būna 10–15 pasiūlymų.

„Daugelis klientų atranda puikią galimybę sutaupyti dar daugiau pinigų nei perkant tiesiai iš parduotuvės. Be to, aukciono dalyvis niekuo nesiskiria nuo perkančio įprastai: pristatymo laikas ir garantijos būna lygiai tokios pačios“, – sakė B.Vasiliauskaitė.

Partnerio nuotr./Internetinės parduotuvės „vidaXL“ aukcionai
Partnerio nuotr./Internetinės parduotuvės „vidaXL“ aukcionai

Kokios kainos vyrauja?

„vidaXL“ aukcionuose pradinė kaina tesiekia 1 eurą, o didžioji dalis klientų vidutiniškai sutaupo daugiau nei 20–30 proc. originalios prekės kainos.

„Visada stengiamės pasiūlyti klientams patrauklius produktus“, – aiškino B.Vasiliauskaitė.

Pavyzdžiui, savaitę vykusiame „vidaXL“ aukcione pirkėjas už 65 eurus įsigijo elektrinį paspirtuką, kuris kainuoja 119 eurų.

„Taip pat turime ir kitų pavyzdžių, kai nuolaida yra net didesnė nei 50 eurų. Tai priklauso nuo to, kiek žmonių dalyvauja aukcionuose“, – sakė ji.

Tačiau B.Vasiliauskaitė atkreipia dėmesį, kad dalyvaujant aukcione yra taisyklės. Atsiimti kainos siūlymą iki aukciono pabaigos galima tik išskirtinėmis aplinkybėmis. Pirmiausiai, jei įvedę kainos siūlymą padarėte klaidą, pavyzdžiui, vietoje 5 eurų pateikėte 50. Taip pat, jei po to, kai pateikėte kainos siūlymą, pasikeitė prekės aprašymas.

Partnerio nuotr./Internetinės parduotuvės „vidaXL“ aukcionai
Partnerio nuotr./Internetinės parduotuvės „vidaXL“ aukcionai

Kaip dalyvauti aukcione?

Dalyvavimas „vidaXL“ aukcionuose yra labai lengvas. Pirmiausiai reikia susikurti „vidaXL“ paskyrą, pasirinkti slapyvardį ir pradėti siūlyti. Tuomet eikite į aukcionų puslapį arba pagrindiniame puslapyje pasirinkite vieną iš aukcionų.

„vidaXL“ dirba su su automatine kainų siūlymo sistema. Pateikus kainos pasiūlymą, turite įvesti didžiausią sumą, kurią galite mokėti už prekę, bet kiti dalyviai nežinos jūsų didžiausio kainos siūlymo.

„Naudodami automatinį kainos siūlymo didinimą, siūlymus teiksime jūsų vardu, atsižvelgiant į esamą aukščiausią kainos siūlymą. Kainos siūlymus teiksime tik tokio dydžio, kurio reikia, kad išliktumėte didžiausi siūlytojai arba iki kainos siūlymas atitiks jūsų didžiausią sumą. Jei kitas kainos siūlytojas pateiks tą patį didžiausią arba didesnį siūlymą, jums pranešime, tad galėsite pateikti kitą kainos siūlymą. Jūsų didžiausias siūlymas laikomas konfidencialiu iki jis neviršija kito kainos siūlytojo“, – paaiškino B.Vasiliauskaitė.

Partnerio nuotr./Internetinės parduotuvės „vidaXL“ aukcionai
Partnerio nuotr./Internetinės parduotuvės „vidaXL“ aukcionai

Kaip praktikoje veikia automatinė kainų siūlymo sistema? B.Vasiliauskaitė pateikė dviejų dalyvių pavyzdį, kuomet Lina ir Tadas varžėsi dėl kėdės.

„Kaina buvo pakilusi iki 10 eurų, o Linas pateikė 12-os eurų siūlymą. Jo didžiausias kainos siūlymas yra laikomas konfidencialiu. Tačiau Linai peržiūrėjus prekę, ji pateikė 15 eurų siūlymą ir tapo aukščiausios kainos siūlytoja. Tadui išsiuntėme laišką, jog jo siūlymas buvo pralenktas, tačiau jis toliau nusprendė nesivaržyti ir Lina laimėjo aukcioną“, – sakė ji.

Aukcionui pasibaigus, aukščiausios kainos siūlytojas gali prekę įtraukti į savo pirkinių krepšelį ir sumokėti už užsakymą.

„Jums nereikia iš anksto pridėti kreditinės kortelės informacijos. Laimėjus aukcioną, klientas gali susimokėti įprastu būdu, naudodamasis internetinėje parduotuvėje prieinamais mokėjimo būdais. Žinoma, jei dėl kokių nors priežasčių klientas apsigalvoja ir daugiau nebenori jo pirkti, nėra problemų, jie gali atsisakyti produkto“, – patikino „vidaXL“ atstovė B.Vasiliauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas