Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australija blokavo Kinijos įmonės bandymą įsigyti didelę pieno bendrovę

Australija antradienį pareiškė, jog leidimas Kinijos bendrovei įsigyti didelę pieno gamybos įmonę „prieštarautų nacionaliniams interesams“.
Pienas
Pienas / 123rf.com

Reguliuotojų leidimo Japonijos „Kirin“ šiuo metu valdomos „Lion Dairy and Drinks“ pardavimui Kinijos „Mengniu Dairy“ už 430 mln. JAV dolerių buvo laukiama nuo lapkričio mėnesio, tačiau Kinijos bendrovė antradienį pasitraukė iš šio sandorio.

„Šis leidimas šiuo metu vargu ar bus suteiktas, todėl „Lion“ ir „Mengniu Dairy“ kartu nusprendė nutraukti dabartinį pardavimo procesą“, – paskelbė „Lion“.

Nors Australijos konkurencijos ir vartotojų apsaugos komisija (ACCC) vasarį pritarė šiam sandoriui, šalies iždo sekretorius Joshas Frydenbergas antradienį paskelbtame pranešime nurodė, jog šis pardavimo sandoris „prieštarautų nacionaliniams interesams“.

Laikraštis „The Australian Financial Review“ pranešė, jog ši J.Frydenbergo pozicija prieštarauja ir Užsienio investicijų priežiūros tarybos (FIRB), ir jo paties departamento rekomendacijoms.

Kiek anksčiau šiais metais Australijos vyriausybė sugriežtino užsienio investicijoms šalyje taikomas taisykles ir nustatė laikinų priemonių, kad pandemijos laikotarpiu galėtų sustiprinti vietos bendrovių perėmimų priežiūrą.

Pekinas žlugusio „Lion“ ir „Mengniu“ sandorio per užsienio reikalų ministerijos antradienį surengtą eilinę spaudos konferenciją tiesiogiai nekomentavo, tačiau paragino Australiją „šalyje veikiančioms ir investuojančioms Kinijos bendrovėms užtikrinti sąžiningą ir teisingą verslo aplinką“.

Kanberos ir Pekino santykiai pašlijo po to, kai Australijos valdžia paragino atlikti nepriklausomą koronaviruso protrūkio priežasčių tyrimą.

Kinija savo ruožtu nustatė papildomus importo muitus Australijos miežiams, apribojo jautienos importą iš šios šalies, o neseniai paskelbė pradedanti antidempingo tyrimą dėl australietiško vyno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas