Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltarusija įpareigos užsienio e. parduotuves prekiaujant šalyje mokėti PVM

Baltarusija ketina nuo 2022 metų vidurio užsienio elektroninėms parduotuvėms už šalies teritorijoje parduodamas prekes taikyti pridėtinės vertės mokestį (PVM), pareiškė šalies finansų ministras Juras Seliverstavas.
Inernetinė bankininkystė
Inernetinė bankininkystė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pirkdami prekes užsienietiškose elektroninėse parduotuvėse, Baltarusijos piliečiai perveda pinigus tokios parduotuvės savininkui, kuris, kaip ūkio subjektas, yra registruotas kitoje šalyje, kurioje ir moka mokesčius. Tuo tarpu prekės, kurios parduodamos įprastose parduotuvėse [Baltarusijos teritorijoje] ir ten yra PVM [įskaičiuotas į prekės kainą], yra kitokioje padėtyje“, – pareiškė jis televizijos kanalui ONT.

Pasak ministro, „įvedus šį pridėtinės vertės mokestį – planuojama, kad tai bus padaryta kitų metų viduryje, – sąlygos bus suvienodintos ir tai tas parduotuves [užsienio elektronines parduotuves] paskatins registruotis kaip ūkio subjektus [Baltarusijoje] ir mokėti mokesčius į mūsų šalies biudžetą“.

PVM įvedimas užsienio internetinėms parduotuvėms numatomas Baltarusijos mokesčių kodekso pakeitimo įstatymo projekte, kuris, jį patvirtinus parlamentui, įsigalios 2022 metų sausio 1 dieną.

Finansų ministerijos svetainėje paskelbtuose dokumentuose nurodoma, kad pridėtinės vertės mokestį elektroniniam prekių pardavimui planuojama įvesti 2022 metų liepos 1 dieną.

Šiuo metu Baltarusijoje galioja 20 proc. PVM tarifas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas