Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltarusija uždraudė į šalį importuoti „Viči“ krabų lazdeles ir „krabsburgerius“

Kaliningrado srityje įkurtos gamyklos „Vičiūnai Rus“ produkciją uždrausta įvežti į Baltarusiją, skelbia Baltarusijos žiniasklaida.
Vici produkcija
„Viči“ produkcija, asociatyvi nuotrauka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Baltarusijos valstybinio standarto tarnybos „Gosstandart“ į pavojingų produktų registrą įtraukė žinomo prekės ženklo krabų lazdeles ir surimio mėsainius, kurie pardavinėjami po prekės ženklu „Crabsburger“, rašo baltarusiškas portalas tochka.by bei nemaža dalis kitų šalies informavimo priemonių.

Šią žinią Lietuvoje pirmasis paskelbė portalas vz.lt.

Pažymėtina, kad abiejų rūšių prekes gamina ta pati įmonė – „Vičiūnai Rus“, registruota Kaliningrado srityje.

„Produktų gamyboje buvo naudojamas ženklinime deklaruotas neleistinas maisto priedas saldiklis sorbitolis (E420)“, – įtraukimo į pavojingų produktų registrą priežastį paaiškino „Gosstandart“.

15min kreipėsi komentaro į „Vičiūnų įmonių grupę“, kuriai priklauso ir minėta „Vičiūnai Rus“. Gavę atsakymą, straipsnį papildysime.

Vasarį skelbta, kad apie 8 tonos kadmiu užterštų jūros gėrybių pateko į Ukrainos rinką.

Ukrainos valstybinė maisto saugos ir vartotojų apsaugos tarnybos vyriausioji valdyba Ivano-Frakivsko srityje paskelbė apie gautą jūros gėrybių siuntą, kurioje viršijamos leistinos kadmio normos.

Pranešimą apie sveikatai pavojingą krovinį Ukrainos institucija gavo iš Lietuvos valstybinės maisto veterinarijos tarnybos.

Kaip skelbiama šios tarnybos interneto svetainėje, remiantis laboratorinių tyrimų, atliktų įvežant krovinį į Lietuvos, rezultatais, minėtas krovinys neatitinka Europos Sąjungos (ES) teisės aktų reikalavimų, nes viršija leistiną kadmio (Cd) kiekį – 2,65 ± 0,40 mg/kg.

Išplatintame komentare „Vičiūnų grupės“ valdybos narys Dainius Matijošaitis teigė, kad užteršta produkcija pagaminta ne „Vičiūnų grupės“ fabrikuose. Anot jo, tai yra Kinijoje esančio gamintojo produkcija, skirta Ukrainos rinkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas