Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bayer“ sumokės 1,6 mlrd. JAV dolerių, kad JAV būtų atšaukti ieškiniai dėl „Essure“

Vokietijos farmacijos milžinė „Bayer“ sutiko sumokėti apie 1,6 mlrd. JAV dolerių, kad būtų atšaukti beveik visi ieškiniai, Jungtinėse Valstijose pareikšti dėl prieštaringai vertinamo kontraceptinio implanto „Essure“.
Kiaulė taupyklė
Kiaulė taupyklė / Fabian Blank nuotr./ Unsplash nuotr.
Temos: 1 „Bayer“, UAB

„Bendrovė sumokės apytikriai 1,6 mlrd. JAV dolerių, kad sureguliuotų šiuos ieškinius ... ir tariasi dėl susitarimo su likusių ieškovų advokatais“, – pareiškė Vokietijos bendrovė.

„Susitarimuose dėl pretenzijų sureguliavimo „Bayer“ nepripažįsta pažeidimų ar atsakomybės“, – nurodė „Bayer“ ir pridūrė, jog minėti susitarimai netaikomi kitose šalyse pareikštiems ieškiniams.

Žiniasklaidoje rašoma, jog būta atvejų, kai „Essure“ – nehormoninis spiralinis implantas, skirtas moterų kontracepcijai, – sukeldavo chronišką skausmą, gimdos ir kiaušintakių pažeidimus, dėl kurių teko šalinti gimdą. Prekyba šiais implantais JAV buvo nutraukta 2018 metų pabaigoje.

Ieškinius „Bayer“ pareiškė arba advokatus pasisamdė apie 39 tūkst. „Essure“ naudojusių moterų. Ieškiniuose teigiama, jog „Essure“ gerokai kenkia sveikatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas