Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Belneftechim“: Baltarusijos naftos pramonė dirba įprastu režimu

Baltarusijos naftos pramonės veiklą koordinuojantis valstybės koncernas „Belneftechim“ tvirtina, jog jo kontroliuojamos įmonės dirba įprastu režimu.
„Belneftechim“
„Belneftechim“ / „Scanpix“ / „TASS“ nuotr.

„Visos koncerno įmonės veikia kaip įprastai“, – teigiama „Belneftechim“ spaudos tarnybos pranešime.

Tuo tarpu Baltarusijos žiniasklaida skelbia, kad pirmadienį keliose „Belneftechim“ įmonėse buvo surengtos „solidarumo akcijos“ (be streikų). Portalo tut.by duomenimis, jos vyko naftos perdirbimo gamykloje „Naftan“, „Polimir“ padalinyje Novopolocke, Gardino azoto trąšų gamykloje.

Tut.by taip pat praneša, jog Baltarusijos metalurgijos gamyklos darbuotojų reikalavimu pirmadienį popiet buvo sustabdytos visos trys lydymo krosnys, o įmonės vadovybei buvo perduotas apie 2 tūkst. darbuotojų pasirašytas reikalavimų sąrašas.

„Reikalavimai yra šie: dabartinio prezidento, vyriausybės, respublikos tarybos ir atstovų rūmų atsistatydinimas; nauji prezidento rinkimai, dalyvaujant nepriklausomiems stebėtojams, taip pat stebėtojams iš JT ir ES; kaltinimų politiniams kaliniams atšaukimas ir jų paleidimas nedelsiant“, – rašo portalas.

Streikai paskelbti dar keliose didelėse Baltarusijos pramonės įmonėse, įskaitant „Belaruskalij“, Minsko traktorių gamykloje, Minsko automobilių gamykloje, Minsko motorų gamykloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas