Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ben & Jerry's“ nebeprekiaus savo ledais okupuotose palestiniečių teritorijose

Amerikiečių ledų gamintoja „Ben & Jerry's“ paskelbė nebeprekiausianti savo ledais okupuotose palestiniečių teritorijose, nes tai, pasak bendrovės, „neatitinka mūsų vertybių“.
Statybos vienoje iš Izraelio nausėdijų Vakarų krante
Izraelio nausėdijos Vakarų krante / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vartojimo prekių milžinės „Unilever“ patronuojamoji bendrovė pirmadienį paskelbtame pranešime nurodė, jog „mes girdime ir pripažįstame nuogąstavimus, kuriais su mumis dalijasi mūsų gerbėjai ir patikimi partneriai“. Išsamesnės informacijos šiuo klausimu bendrovė nepateikė.

Vakarų Krante ir Rytų Jeruzalėje gyvena daugiau kaip 600 tūkst. žydų naujakurių. Jungtinės Tautos ir tarptautinė bendruomenė nausėdijas šiose okupuotose palestiniečių teritorijose laiko neteisėtomis.

„Su mūsų licencijos turėtoju, kuris gamina „Ben & Jerry's“ ledus Izraelyje ir platina juos regione, jau ilgą laiką palaikome partnerystės ryšius“, – pareiškė bendrovė ir pridūrė, jog licencija nebus atnaujinta, kai 2022 metų pabaigoje pasibaigs jos galiojimas.

Bendrovė taip pat nurodė, kad Izraelyje jos prekėmis bus toliau prekiaujama „pasitelkus kitokią tvarką“.

„Ben & Jerry's“ pranešimas papiktino Izraelio politikus, o ministras pirmininkas Naftali Bennettas pranešime pareiškė, jog „yra daug įvairių ledų, bet mes turime tik vieną valstybę. „Ben & Jerry's“ nusprendė prisistatyti kaip antiizraelietiški ledai“.

Jis tai pavadino „morališkai neteisingu sprendimu“ ir pridūrė: „Manau, jog taip pat paaiškės, kad tai buvo verslo klaida.“

Netylėjo ir buvęs Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu, tviteryje parašęs: „Dabar mes, izraeliečiai, žinome, kokių ledų NEPIRKTI.“

1978 metais įkurta „Ben & Jerry's“ garsėja kaip progresyvių vertybių, įskaitant aplinkos ir žmogaus teisių apsaugą, gynėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas