Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 09 /11:50

Bendrovei „Grigeo Klaipėda“ užkirstas kelias naudoti valymo įrenginius Dumpiuose

Bendrovė „Grigeo Klaipėda“, siekusi gauti leidimą naudotis valymo įrenginiais Dumpiuose daliniam nuotekų valymui, sulaukė griežto verdikto iš Aplinkos apsaugos agentūros. Šioji ne tik nesuteikė leidimo naudotis įrenginiais. Priešingai – uždraudė juos eksploatuoti, kaip ir atliekų deginimą bendrovės teritorijoje.
„Grigeo Klaipėda“
„Grigeo Klaipėda“ / Aurelijos Kripaitės/15min nuotr.

Į Aplinkos apsaugos agentūrą „Grigeo Klaipėda“ kreipėsi prašydama pakeisti Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimą (TIPK).

Tačiau atsakymas griežtas: draudžiamas bet koks nuotekų ir filtrato išleidimas į gamtinę aplinką; naudoti įrenginius Dumpiuose; nuotekas nukreipti į „Klaipėdos vanduo“ valymo įrenginius; draudžiama smulkiojo makulatūros masės valymo metu susidariusias gamybos liekanas deginti bendrovės biokatilinėje.

Toks sprendimas, kurį bendrovė dar gali skųsti, užkerta kelią naudoti įrenginius Dumpiuose.

Nuo sausio, kai Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė apie pradėtą tyrimą dėl didelio masto taršos, kai į aplinką patekdavo tik mechaniškai apvalytos nuotekos, „Grigeo Klaipėda“ nuotekas nukreipia į bendrovės „Klaipėdos vanduo“ valyklą.

Tačiau vis sudaromos laikinos sutartys: „Klaipėdos vanduo“ nepajėgus visa apimtimi priimti „Grigeo Klaipėda“ nuotekų. Kelis kartus, kai buvo viršyti sutartiniai nuotekų taršos rodikliai, bendrovės veikla buvo stabdoma.

Ilgalaikei sutarčiai pasirašyti „Grigeo Klaipėda“ turi įgyvendinti kelias sąlygas.

„Grigeo Klaipėda“ generalinis direktorius Tomas Eikinas 15min komentuodamas situaciją teigė, Aplinkos apsaugos agentūros sprendimas yra tik „formalus faktinės šiandieninės situacijos konstatavimas, kuriuo nieko naujo nenusprendžiama“.

„Kalbant apie rašte išdėstytus sprendimus, tai į gamtinę aplinką gamybinių ir buitinių nuotekų neleidžiame nuo sausio 7 dienos, kai nuotekas nukreipėme į „Klaipėdos vandens“ nuotekų valymo įrenginius. Šiuo metu su „Klaipėdos vandeniu“ nuotekų tvarkymo paslaugų sutartis sudaryta mėnesiui su pratęsimu iki metų pabaigos. Taip pat įmonė jau nuo vasario mėnesio savo biokuro katiluose nedegina po makulatūros rūšiavimo susidarančios biomasės, nes tai darė neigiamą įtaką mūsų įrenginių veiklai dėl druskingo vandens iš Kuršių marių.

Na, o dėl įrenginių naudojimo Dumpiuose – bendrovė jau kuris laikas yra paruošusi kompleksinius techninius sprendimus dėl tvaraus nuotekų tvarkymo, kurie yra derinami su Aplinkos apsaugos agentūra. Juos įgyvendinus planuojame pasirašyti ilgalaikę nuotekų valymo sutartį su „Klaipėdos vandeniu“ bei teikti naują prašymą Aplinkos apsaugos agentūrai dėl TIPK sąlygų pakeitimo. Tad įmonė ir toliau vykdo gamybinę veiklą, tikintis kuo greičiau gauti institucijų leidimus tvariam nuotekų valymui, kuris prisidės ir prie nemalonių kvapų Klaipėdos mieste sprendimo“, – situaciją komentavo T.Eikinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi