Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržoje debiutavęs „Vodafone“ padalinys „Vantage Towers“ pritraukė 2,3 mlrd. eurų

Ketvirtadienį Frankfurto vertybinių popierių biržoje debiutavęs Didžiosios Britanijos mobiliojo ryšio milžinės „Vodafone“ padalinys „Vantage Towers“ buvo įvertintas maždaug 12 mlrd. eurų.
„Vodafone“ mobiliojo ryšio bokštas
„Vodafone“ mobiliojo ryšio bokštas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Netrukus po biržos atidarymo „Vantage Towers“ subjekto akcijomis pradėta prekiauti po 24,8 euro už akciją – aukščiau planuotos 24 eurų pardavimo kainos ribos.

Šiais metais kol kas didžiausiame pradiniame viešame akcijų platinime (IPO) „Vodafone“ pritraukė 2,3 mlrd. eurų.

Pastaruoju metu Europoje auga mobiliojo ryšio paklausa, kurią lemia didėjantys duomenų srautai, 5G diegimas ir įsipareigojimai dėl ryšio tinklo aprėpties.

Mobiliųjų telefonų milžinės taip pat renkasi pradėti prekiauti savo ryšio bokštų verslų akcijomis ar juos parduoti, siekdamos sumažinti skolas.

Diuseldorfe įsikūrusios „Vantage Towers“, kuri pernai buvo atskirta nuo „Vodafone“, portfelį sudaro 82 000 įrenginių – bokštų, stulpų ir stogų antenų – dešimtyje Europos šalių.

„Vodafone“ planuoja gautas pajamas panaudoti sumažinti įsiskolinimą, kuris, „Interactive Investor“ analitiko Richardo Hunterio skaičiavimais, yra maždaug 44 mlrd. eurų.

JAV įsikūrusi skaitmeninės infrastruktūros investuotoja ir operatorė „Digital Colony“ sutiko būti pagrindine IPO investuotoja kartu su Singapūre įsikūrusiu pasauliniu akcijų fondu RRJ, kurie įsipareigojo investuoti atitinkamai 500 mln. eurų ir 450 mln. eurų.

Šių metų pradžioje smarkiai įsiskolinusi „Telefonica“ sutiko parduoti savo bokštų verslą Europoje ir Lotynų Amerikoje JAV telekomunikacijų infrastruktūros įmonei „American Towers“ už 7,7 mlrd. eurų.

Ispanijos grupė teigė, kad gautas lėšas panaudos skoloms sumažinti 4,6 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas