Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Boeing“ patyrė 537 mln. JAV dolerių nuostolius pirmąjį ketvirtį, tačiau tikisi atsigavimo

JAV aviacijos ir kosminių technologijų milžinė „Boeing“ pranešė pirmąjį šių metų ketvirtį skaičiavusi 537 mln. JAV dolerių siekiančius nuostolius.
KLM Boeing 747-200
KLM Boeing 747-200 / Flickr/clipperarctic nuotr.
Temos: 2 Nuostoliai Boeing

Visgi bendrovė pažymėjo teigė besitikinti atsigavimo, kurį turėtų paskatinti įvairių šalių reguliuotojų išduoti leidimai vėl naudoti modelio 737 MAX orlaivius bei vakcinavimo nuo COVID-19 kampanijų pažanga.

„Nors pasaulinė pandemija ir toliau kelia iššūkių visai rinkos aplinkai, manome, kad 2021-ieji taps mūsų pramonei svarbiu pokyčių metu, nes vakcinų platinimas spartėja, o mes bendradarbiaujame su įvairiais bendrovės ir pramonės atstovais, kad padėtume pasiekti tvirtą atsigavimą“, – pažymėjo bendrovės generalinis direktorius Dave'as Calhounas savo pranešime spaudai.

Bendrovė, pirmąjį ketvirtį pasirašiusi svarbių susitarimų dėl 737 MAX gamybos su klientais, atkreipė dėmesį į mažesnius nei tikėtasi modelio „787 „Dreamliner“ pristatymus, kurie pablogino ketvirčio rezultatus.

Gamintoja kovo mėnesį atnaujino orlaivių 787 pristatymus, kurie buvo sustabdyti pernai rudenį dėl gamybos problemų. Visgi mažesni „Dreamliner“ pristatymai buvo veiksnys, lėmęs 10 proc. pajamų sumažėjimą iki 15,2 mlrd. JAV dolerių, palyginti su praėjusių metų laikotarpiu.

Lapkritį JAV federalinė aviacijos administracija suteikė leidimą vėl eksploatuoti orlaivius MAX. Nuo to laiko „Boeing“ pristatė daugiau nei 85 orlaivius MAX, o 21 oro linijų bendrovė grąžino šio modelio orlaivius į savo laivynus, pranešė „Boeing“.

Visgi šio mėnesio pradžioje „Boeing“ įspėjo 16 oro linijų bendrovių apie lėktuvų sistemų problemą, dėl kurios visame pasaulyje buvo nutupdyta daugiau nei 100 orlaivių MAX.

D.Calhounas teigė, kad „Boeing“ „baigia planus ir dokumentus“, kad šie orlaiviai MAX būtų grąžinti į eksploatavimą.

„Boeing“ taip pat pranešė, kad jos gynybos, kosmoso ir saugumo verslo pirmojo ketvirčio veiklos pajamos siekė 405 mln. JAV dolerių, tačiau rezultatams pakenkė 318 mln. JAV dolerių vienkartinės išlaidos, susijusios su „COVID-19 poveikiu ir pagrindinio tiekėjo pajėgumų klausimais“.

„Boeing“ akcijos prieš prasidedant prekybos sesijai atpigo 0,9 proc. iki 240,39 JAV dolerio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas