Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 27 /12:13

„Bolt“ pradeda teikti automobilių dalijimosi paslaugą: kur veikia ir kiek kainuoja?

„Bolt“ nuo pirmadienio pradėjo teikti automobilių dalijimosi paslaugą. Kol kas ji veikia tik Vilniuje, bet artimiausiu metu plėtra suplanuota ir kituose šalies miestuose. Numatyta, kad vartotojai mokės už laiką ir nuvažiuotą atstumą – šiuo metu kaina prasideda nuo 5 centų už minutę ir 19 centų už kilometrą.
Bolt Drive
„Bolt Drive“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Verslas „Bolt“

Kaip pirmadienį pranešė įmonės atstovai, Vilniuje paslauga startuoja su 500 naujų automobilių, bet ateityje jų skaičius turėtų augti ir iki metų pabaigos pasiekti 1500. Kol kas visi automobiliai yra su vidaus degimo varikliais, bet ateityje planuojama pasiūlyti ir elektromobilių.

Klientai gali rinktis automobilius pagal poreikį – nuo tinkamų keliavimui mieste iki savaitgalio išvykai su šeima.

„Bolt“ automobilių dalijimosi paslaugų direktorius Lukas Yla spaudos konferencijoje teigė, kad šis žingsnis atitinka įmonės viziją.

„Mūsų vizija – miestuose turėtų būti daugiau erdvės žmonėms ir šiek tiek mažiau nuosaviems automobiliams. Tikime, kad kartu su kitomis paslaugomis, kurias dabar teikiame, pavyks sumažinti priklausomybę nuo automobilių“, – pirmadienį sakė L.Yla ir pridūrė, kad ši paslauga Vilniuje jau veikia pagrindinėje programėlėje, nieko papildomai atsisiųsti nereikia.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Bolt Drive
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Bolt Drive

Taip pat, anot L.Ylos, „Bolt“ siekia tapti „superprogramėle, pasiūlančia visus mobilumo sprendimus iš vienų rankų“.

„Šiuo metu pasiūlome paslaugas labai trumpoms kelionėms – paspirtukus ir elektrinius dviračius, pavežėjimo paslaugas šiek tiek ilgesnėms kelionėms, o su automobilių dalijimosi paslauga labiau fokusuojamės į ilgesnes keliones mieste ir už miesto ribų“, – kalbėjo L.Yla.

Akcentuojama, kad „Bolt“ vartotojai mokės už automobilio naudojimosi laiką ir nuvažiuotą atstumą.

Šiuo metu įkainiai prasideda nuo 5 centų už minutę (valandai – 2,99 euro, parai – 19,99 euro). Papildomai teks mokėti už nuvažiuotą atstumą – 18 centų už kilometrą.

Pavyzdžiui, kelionė mažiausiu „Audi A1” modeliu nuo Gedimino pr. ties V.Kudirkos aikšte iki Vilniaus oro uosto atsieis maždaug 2,27 euro. Į kelionės kainą įskaičiuojami visi kuro, miesto parkavimo ir eksploatacijos kaštai.

„Bolt“ lygina, kad tokia pati kelionė naudojantis tradicine taksi paslauga atsieitų maždaug 7,3 euro.

Be to, L.Yla įvardijo, kad įdiegtos išmaniosios sistemos leis stebėti, kur yra automobilis, ir pamatyti jo vairavimo stilių.

„Tai leis iš karto suspenduoti bloguosius vairuotojus“, – nurodė jis.

Kol kas prioritetas – Vilnius

15min paklausus, kiek ilgai pavyks išlaikyti dabartinį įkainį, L.Yla leido suprasti, kad jis greitai keistis neturėtų, nes tikslas yra paslaugą padaryti kuo prieinamesę vartotojams.

„Mūsų tikslas yra plėsti pačios paslaugos rinką, kad kuo daugiau žmonių nuspręstų išbandyti, o išbandę ir pamatę, kaip tai yra lengva, galiausiai nuspręstų atsisakyti nuosavo automobilio. O tai dažniausiai lemia paslaugos įperkamumas ir prieinamumas. Tai nėra premium paslauga, tai yra ekonominės klasės paslauga, kuri turi būti prieinama ir ne tik kainos, bet ir paslaugos kokybės bei prieinamumo prasme“, – sakė L.Yla.

Kol kas neaišku, kada ši paslauga bus pradėta teikti ir kituose miestuose.

„Šiuo metu prioritetas yra Vilnius, tikslas yra plėsti paslaugos prieinamumą Vilniaus mieste. Priimame sprendimus atsižvelgdami į tai, kaip vartotojai priima paslaugą ir kaip auga naujų vartotojų skaičius. Jei jie sakys, kad „mums reikia Kauno kuo greičiau“, mes turėsime atsižvelgti ir pasistengsime įgyvendinti“, – nurodė jis.

Ši paslauga startuoja su „Audi“ ir „Peugeot“ markių automobiliais, o vėliau planuojama pasiūlyti ir „Toyota“ bei „Hyundai“.

„Bolt“ Lietuvoje taip pat teikia pavežėjimo, maisto pristatymo, paspirtukų ir elektrinių dviračių nuomos bei greitojo maisto produktų pristatymo paslaugas.

Lietuvoje automobilių dalijimosi paslaugą teikia ir „CityBee“, „Spark“ bei „Beast Rent“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas