Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

„Boom! Burgers“ savininkė Dovilė Saldienė pasakoja, kuo ypatingas mėsainis už 9 eurus

Restorano „Boom! Burgers“ savininkė Dovilė Saldienė kartais mėsainiu maitina ir savo ketverių metų dukterį. Tai – sveikas greitas maistas, 15min.lt pasakojo moteris. Kokybės norisi pasižiūrėjus ir į mėsainių kainas – brangiausias jų restorane kainuoja 8,95 euro, neįskaičiavus bulvyčių, gėrimo ar padažų. Portalui D.Saldienė pasakojo apie jos restorane kepamus mėsainius ir žmones, kurie juos valgo.
Dovilė Saldienė
Dovilė Saldienė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Finansų ir draudimo matematiką studijavusiai D.Saldienei dar nėra trisdešimties, o ji jau daugiau nei pusmetį vadovauja restoranui Vilniuje, kurį įkūrė kartu su vyru. Pora augina du vaikus, vyras turi su restoranu nesusijusį darbą, o D.Saldienė kasdien sukasi Gedimino prospekte esančiame „Boom! Burgers”.

Mėsainis nėra nesveikas maistas

Ji pasakojo, kad visai neseniai jos ketverių metų duktė suvalgė pusę mėsainio ir išreiškė norą kitą dieną suvalgyti jo dar. D.Saldienė tikina – teiginys, kad mėsainis yra nesveikas maistas, yra stereotipas.

Aš nematau problemos duoti tokio maisto savo vaikui kartą per dvi savaites, – sakė D.Saldienė.

„Jeigu žiūrėtume į lietuvišką virtuvę, tai cepelinai, kugelis nėra sveikas maistas. Mūsų mėsa yra tikrai aukštos, geros kokybės, bandelės yra šviežiai vežtos, šviežios daržovės. Tai nėra maistas, kurį reikėtų valgyti kiekvieną dieną, nes jis turi daug kalorijų. Bet aš nematau problemos duoti tokio maisto savo vaikui kartą per dvi savaites“, – pasakojo D.Saldienė.

O kokybė kainuoja. Už eurą ar kelis šiame restorane mėsainio negausi. Brangiausias jų kainuoja 8,95 euro, pigiausias – 5,5 euro. Tačiau mėsainiai – dideli, o mėsa, kaip pasakojo D.Saldienė – ypatinga. Jautieną restoranas vežasi iš Airijos. Tam, kad galėtų nusipirkti juodojo buliaus mėsos, D.Saldienei su vyru teko įsigyti dalinę franšizę.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Restorane
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Restorane

Jauna šeima užsienyje praleido 3,5 metų – pirmiausia gyveno Norvegijoje, kur gimė jų pirmas vaikas, tada persikraustė į Londoną, dar vėliau – į Bulgariją. Čia gimė ne tik antroji poros atžala, bet ir idėja atidaryti restoraną Vilniuje.

„Gimė antras vaikas, pradėjome beveik kiekvieną savaitę vaikščioti į „Boom! Burgers“ Bulgarijoje. Taip susiklostė, kad vyras susipažino su restorano savininku. Kadangi mes su vyru nesame susiję su virtuve, pasirinkome franšizę – mums labai patiko ta koncepcija. Franšizė suteikė galimybę gauti geros, tikros airiškos black angus (juodojo buliaus) mėsos, nes restorano Bulgarijoje savininkas turi asmeninių kontaktų Airijoje“, – pasakojo D.Saldienė.

Mėsos iš Airijos restoranas nusiperka tiek, kad užtektų mėnesiui.

Svarbu, kad bulius nejaustų streso

Lietuvoje tokios mėsos kol kas gauti sunku, nes juodieji buliai auginti pas mus pradėti neseniai, pasakojo D.Saldienė. Pasak jos, mėsos kokybė priklauso nuo to, kuo gyvūnas yra maitinamas, kiek laiko per parą jis vaikšto ir guli, nes skirtingai formuojasi raumuo ir riebalinis audinys. Be to,  svarbu yra tai, kaip jis nužudomas.

„Juodasis bulius eina ratu aptvare tamsoje ir tam tikru metu jam yra duriama į kaktą. Tai yra svarbu dėl to, kad nespėtų išsiskirti adrenalinas ir mėsa būtų minkštesnė. Dar labai svarbu, kurioje vietoje yra padaromas pjūvis kraujui ištekėti, per kiek laiko tas kraujas išbėga.

Paskui ta mėsa yra brandinama. Brandinimo būdai yra du – sausas arba šlapias. Mūsų yra pastarasis. Tas mėsos gabalas dedamas į vakuumą ir savo sultyse būna tam tikrą laiką. Sausai brandinta mėsa turi aštresnį jautienos skonį, o šlapiai brandinta yra sultingesnė“, – pasakojo D.Saldienė.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Restorane
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Restorane

Ji pasakojo, kad kai kurie klientai skundžiasi per šlapia mėsa. 

„Mes būtent ir norime pasiūlyti tokią mėsą – siūlome ir vidutiniškai keptą mėsą, nes kai tu ją visiškai iškepi, ji praranda skonio savybes“, – pasakojo D.Saldienė.

Su airiška jautiena ji siūlo penkis mėsainius – klasikinį, klasikinį su pasirinktu sūriu, su jautiena ir plėšyta kiauliena, mėsainį su sūriu ir traškia jautienos šonine bei mėsainį su jautienos filė. Pastarasis ir yra brangiausias – kainuoja beveik 9 eurus.

Tačiau klientų esą netrūksta, tik vasaros pabaiga buvo ramesnė, nes žmonės laiką leido ne Vilniuje, o vyko į festivalius.

Nuolaidų kuponų nesiūlo

Jokių įprastų kuponų su nuolaidų pasiūlymais „Boom! Burgers“ nesiūlo – parduoda mėsainius 10 proc. pigiau tik nuolatiniams savo klientams.

„Pasitaiko ir rusų, baltarusių, nemažai italų užsuka, danų, olandų, tikrai nemažai amerikiečių. Ne kartą esame girdėję atsiliepimų, pavyzdžiui, vienas amerikietis sakė, kad, jeigu atsidarytume Niujorke, tai būtume populiari vieta.

Jeigu galime lygintis su amerikiečiais, vadinasi, darome kažką teisingai. Vienas garbaus amžiaus JAV ambasados darbuotojas irgi sakė, kad pagaliau Vilniuje turi vietą, kur gali paragauti tikrų mėsainių. Pastovus klientas yra pastoriaus šeimyna – jie ir su draugais ateina, ir su vaikais“, – pasakojo moteris.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Restorane
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Restorane

Į jos restoraną dažniausia renkasi kiek vyresni žmonės, turintys pinigų, keliaujantys.

„Jiems svarbu, ką jie valgo. Mūsų burgeriai yra amerikietiško stiliaus. Mėsa vienareikšmiškai yra svarbiausia dalis. Mes, nenorėdami jos užgožti, nededame jokių prieskonių, tik prieš kepant ant mėsos paplotėlio yra dedamas žiupsnis druskos ir pipirų. Ir viskas. Norime, kad jaustųsi ta mėsa, nededame per daug padažų, užpilų dėl to“, – kalbėjo D.Saldienė.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Dovilė Saldienė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Dovilė Saldienė

Ji su vyru galvoja ir apie antrą restoraną, tačiau atidaryti jo neskubės.

„Minčių apie antrą restoraną turime, bet nenorime skubėti, nes reikia bent metus išdirbti, kad suvoktume iki galo, ką norime daryti, kaip norime atrodyti. Be to, dar ne visi žmonės mus atrado. Vis dar investuojame. Metai yra tas laikas, kai vis investuoji. O kiekvienas pakrutinimas brangiai kainuoja. Kad vieta įsivažiuotų, vis tiek reikia kokių trejų metų“, – pasakojo moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos