Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvęs „Volkswagen“ vadovas M.Winterkornas stos prieš teismą „dyzelgeito“ skandale

Buvęs „Volkswagen“ vadovas Martinas Winterkornas stos prieš teismą „dyzelgeito“ skandale, trečiadienį paskelbė Vokietijos teismas, praėjus penkeriems metams po vienos didžiausių krizių, sukrėtusių automobilių pramonę, pradžios.
Automobilių prekybos aikštelė Šiauliuose
„Volkswagen“ / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

„Teismas nustatė, kad yra pakankamai įtarimų ir kad kaltinamasis prof. dr. M.Winterkornas gali būti nubaustas už komercinį ir organizuotą sukčiavimą“, - sakoma Brunsviko teismo pranešime.

73 metų M.Winterkornas stos prieš teismą kartu su kitais keturiais buvusiais kolegomis, kurie kaltinami sukčiavimu, taip pat mokesčių vengimu ir apgaule stambiu mastu.

2015 metais „Volkswagen“ prisipažino dėl sukčiavimo – kad 11 mln. transporto priemonių visame pasaulyje varikliuose buvo įmontuota programinė įranga, leidžianti bandymų metu laboratorijose gauti geresnius emisijų duomenis, nei automobiliui važiuojant keliu įprastomis sąlygomis.

M.Winterkornas „Volkswagen“ vadovavo nuo 2007 iki 2015 metų. Jis atsistatydino netrukus po to, kai kilo dyzelgeitu pramintas skandalas, tačiau neigė asmeninę kaltę.

„Dyzelgeito“ skandalas šalies automobilių pramonę – vieną svarbiausių Vokietijos pramonės ramsčių – įstūmė į didžiausią kada nors kilusią krizę.

Gegužę „Volkswagen“ grupė sutiko sumokėti 9 mln. eurų, kad būtų pasiektas taikos susitarimas ir du jos esami vadovai nebūtų patraukti į teismą už manipuliavimą rinka.

„Dyzelgeito“ skandalas bendrovei jau atsiėjo daugiau nei 30 mlrd. eurų baudų, teisinių išlaidų ir kompensacijų automobilių savininkams pavidalu, daugiausia Jungtinėse Valstijose.

Balandžio pabaigoje grupė sudarė didžiausios apimties taiko susitarimą Vokietijoje, pagal kurį sutiko sumokėti maždaug 750 mln. eurų kompensaciją maždaug 235 000 klientų, arba nuo 1 350 iki 6 250 eurų kiekvienam susijusiam automobilio savininkui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas