Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „Žagarės inžinerijos“ vadovas trejus metus negalės vadovauti įmonėms

Buvęs likviduotos bendrovės „Žagarės inžinerija“ vadovas ir savininkas Daumantas Kraujalis trejus metus negalės užimti vadovaujančių pareigų viešajame ar privačiame sektoriuje, patvirtino teismas.
Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas
Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pirmadienį paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo D.Kraujaliui, tiesiogiai dalyvavusiam karteliniame susitarime, trejiems metams apribota teisė užimti vadovaujančias pareigas, pranešė Konkurencijos taryba.

LVAT atmetė Konkurencijos tarybos skundą – ji prašė D.Kraujaliui ketveriems metams apriboti teisę eiti vadovo pareigas, būti priežiūros ir valdymo organo nariu bei skirti 9 tūkst. eurų baudą.

LVAT pripažino, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas teisėtai sušvelnino sankciją iki trejų metų, atsižvelgdamas į pažeidimo pavojingumą ir mastą. Teismas nurodė, kad skiriant sankciją vadovui, turi būti vertinama ir draudžiamo susitarimo finansinė išraiška, taip pat kokią ekonominę sankciją gavo pati įmonė.

Konkurencijos taryba BNS patvirtino, kad draudimas D.Kraujaliui trejus metus neužimti vadovaujančių pareigų įsigalioja nuo galutinio teismo sprendimo dienos.

2016 metais Konkurencijos taryba nustatė, kad konkurentės „Žagarės inžinerija” ir „Rovaltra”, dalyvaudamos konkurse technikai pirkti, derino komercinius pasiūlymus ir iš anksto nustatė laimėtoją. Už tai „Rovaltrai“ skirta 70,4 tūkst. eurų, o „Žagarės inžinerijai“ – 33,4 tūkst. eurų bauda.

LVAT 2019 metų balandį galutinai pripažino, kad „Žagarės inžinerija“ ir „Rovaltra“ turi sumokėti baudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas