Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 16 /2023 04 17

Ietis ginčų komisijoje surėmė „Tele2“ ir atleista darbuotoja: darbdavys kaltina padarius 52 tūkst. eurų žalos

Pardavimų vadybininke „Tele2“ dirbusi Vaida teigia šių metų pradžioje gavusi pranešimą apie darbo sutarties nutraukimą dėl jos kaltės – esą ji padariusi šiurkštų darbo pareigų pažeidimą. Buvęs darbdavys reikalauja grąžinti beveik 52 tūkst. eurų dėl tyčia padarytos žalos. Moteris jaučiasi atleista neteisėtai ir su tokiais kaltinimais nesutinka.
„Tele2“
„Tele2“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot darbdavio, esą sudarinėdama sutartis su dviem įmonėmis Vaida nesivadovavo tam tikra įmonės nustatyta tvarka. Be to, darbdavio teigimu, tokiu būdu padaryta žala jam siekia 51 802,99 eurų.

Kaip pasakojo pati Vaida, darbdaviui užkliuvo tai, kad ji tinkamai nepatikrino klientų, kuriems pardavė įrangą, mokumo. Bet ji sako to esą negalėjusi padaryti, nes nežinojusi apie tai, kad sistema, per kurią sudarė sutartis su keliomis įmonėmis, tądien buvo sutrikusi. Be to, moteriai metami kaltinimai, kad tądien ji sudarė per didelį galimų sutarčių kiekį – apie šį ribojimą ji irgi tvirtina nežinojusi.

„Mane atleido iš darbo, kaltina sukčiavimu, pasinaudojimu darbine padėtimi, tyčia padaryta žala, parduodant įrangą klientams. Sistema leido sudarinėti sutartis su klientais ir pridėti jiems įrangą parduoti, tad man nekilo jokių įtarimų, ar galiu tai daryti. Darbdavys bando permesti ant manęs galimai įmonei atsiradusią žalą dėl nemokių klientų, iš kurių nė nebandė išieškoti žalos. Su darbdavio man reiškiamais kaltinimais nesutinku“, – taip situaciją apibendrino pati Vaida.

„Tele2“ atstovė 15min patvirtino, kad su visomis vidinėmis procedūromis visi darbuotojai yra supažindinami, o šiuo atveju, jas pažeidus, įmonei padaryta finansinės žalos.

Buvusio darbdavio ir iš darbo atleistos vadybininkės ginčas pasiekė Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) Darbo ginčų komisiją, kuri sprendimo kol kas nėra priėmusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas