Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Cambridge Analytica“ JAV teismui pateikė prašymą dėl savanoriško bankroto

Skandalingai pagarsėjusi Didžiosios Britanijos politinių konsultacijų įmonė „Cambridge Analytica“ Niujorko pietų apygardos teismui pateikė prašymą dėl savanoriško bankroto pagal JAV bankroto įstatymo 7 skyrių, parodė teismo dokumentai.
Įmonės „Cambridge Analytica“ biuras Londone
Įmonės „Cambridge Analytica“ biuras Londone / „Scanpix“/AP nuotr.

Gegužės pradžioje įmonė, kuriai nepavyko atsitiesti po „Facebook“ duomenų skandalo, paskelbė, jog nutrauks veiklą ir Didžiojoje Britanijoje bei Jungtinėse Valstijose pateiks bankroto paraiškas.

Dokumentuose, su kuriais pavyko susipažinti agentūrai AFP, nurodyta, kad „Cambridge Analytica“ turtas patenka į 100,001–500 tūkst. JAV dolerių vertės kategoriją, o įsipareigojimai – į 1–10 mln. JAV dolerių vertės kategoriją.

Kiek anksčiau šį mėnesį įmonė, kuri dirbo JAV prezidento Donaldo Trumpo 2016 metų rinkimų kampanijai, pareiškė, kad „daugybė nepagrįstų kaltinimų“ sužlugdė jos verslą, kuris „nebėra gyvybingas“.

Į skandalą įmonė pateko kovo mėnesį, kai buvęs įmonės analitikas 28 metų Christopheris Wylie iš Kanados atskleidė, kad „Cambridge Analytica“ sukūrė dešimčių milijonų „Facebook“ naudotojų „psichologinius profilius“, pasitelkusi specialią psichologinį portretą kuriančią programėlę.

„Cambridge Analytica“ situaciją dar pablogino paviešinti žurnalistų slapta nufilmuoti kadrai, kuriuose girdėti, kaip įmonės vadovas Alexanderas Nixas kalba apie tai, kaip galima laimėti politines kampanijas pasitelkus šantažą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas