Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dar viena Lietuvos įmonė išmokės darbuotojams „infliacijos“ premiją: tam skirs 200 tūkst. eurų

Lietuvoje daugėja įmonių, skiriančių darbuotojams specialius priedus, kurių tikslas – palengvinti finansinę naštą rekordiškai išaugus prekių bei paslaugų kainoms bei sąskaitoms už elektrą bei šildymą. Sausį ir kovą tokias „infliacijos“ premijas skirs ir degalinių tinklas „Circle K Lietuva“. Kanados kapitalo įmonė šiam tikslui skirs 200 tūkst. eurų, pranešė „Circle K Lietuva“.
„Circle K“ degalinė
„Circle K“ degalinė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

15min jau rašė, kad tokias išmokas savo darbuotojams skyrė keli bankai.

Apie tokią iniciatyvą pranešusio „Circle K“ žmogiškųjų išteklių vadovės Margaritos Plešakienės teigimu, tai dar viena finansinė paskata darbuotojams, kurie susiduria su dideliu išlaidų augimu. Pasak jos, 2022 m. gruodį metinė infliacija Lietuvoje sudarė 21,7 proc. ir buvo viena aukščiausių Europos Sąjungoje.

„Šiuo nelengvu laikotarpiu, kuomet infliacija yra rekordinio dydžio, vis dar kyla elektros energijos kainos, taip pat ir išlaidos maisto produktams, norime padėti savo darbuotojams ir skirti jiems vienkartines 200 eurų premijas – jas gaus 96 proc. mūsų darbuotojų“, – sako ji.

Pasak M.Plešakienės, „infliacijos“ premijos bus skiriamos visiems Lietuvoje veikiančių degalinių darbuotojams, biure bei degalų terminaluose dirbantiems specialistams, taip pat ir darbuotojams, esantiems vaiko priežiūros atostogose. Iš viso 200 tūkst. eurų bus išmokėta dalimis per du mėnesius: sausį ir kovą.

Paskutinį kartą „Circle K“ darbuotojams atlyginimai augo prieš pusmetį – praėjusių metų liepos mėnesį atlyginimai buvo padidinti vidutiniškai 10 proc., tam per mėnesį skiriant apie 101 tūkst. eurų, arba daugiau kaip 1,2 mln. eurų per metus.

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, 2022 m. gruodį, palyginti su lapkričiu, maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos padidėjo 1,4 proc., o portalo „Pricer.lt“ duomenimis, praėjusių metų gruodį pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis parduotuvėse kainavo 20,24 euro ir buvo 36,4 proc. brangesnis nei 2021 m. gruodį.

„Darbuotojams skiriamomis premijomis iš esmės norime kompensuoti išaugusias išlaidas maisto krepšeliui, sušvelninti pragyvenimo išlaidų didėjimą, kuris ypatingai jaučiamas žiemos sezono metu, kuomet prisideda sąskaitos už būsto šildymą ir pan.“, – teigia žmogiškųjų išteklių vadovė.

2017 metais įmonėje darbo užmokestis vidutiniškai kilo 3 proc., 2018 metais – 6 proc., 2019 metais – 10 proc., 2020 metais – 6 proc., 2021 metais – 12 proc., 2022 metais – 10 proc.

„Circle K Lietuva“ iš viso dirba 971 darbuotojai, net 91,3 proc. jų – degalinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas