Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Civinity“ generalinį direktorių D.Jacką keičia V.Jackaitė

Pastatų priežiūros ir inžinerinių sprendimų grupės „Civinity“ generalinį direktorių Deividą Jacką nuo pirmadienio keičia Virgeda Jackaitė, pirmadienį pranešė įmonė.
Nuotekų avarija daugiabutyje Kruopų gatvėje
Civinity / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Deividas Jacka

Be to, vienintelio akcininko D.Jackos sprendimu nuo pirmadienio dienos Giedrius Jakubauskas ir Danielius Uznys atšaukiami iš bendrovės valdybos, o juos keičia V.Jackaitė ir Lina Banytė-Surplienė.

D.Jacka BNS sakė, kad šis bendrovės vadovo pasikeitimas – seniai planuotas žingsnis perduoti „Civinity“ valdymą šeimos nariui, šiuo atveju – jauniausiai, 30-metei sesei Virgedai.

„Tai buvo planuotas žingsnis, sesuo Londone baigė rimtus mokslus, dirbo rimtose kompanijose, o kadangi pats vaikų neturiu, planas buvo įtraukti kuo daugiau į veiklą kažką iš šeimos narių. Ji (sesuo – BNS) jau Londone dirbo „Civinity“, ten išvystė verslą ir buvo įsitraukusi į platesnę vieklą „Civinity“, sakykime, kad perprato veiklą, tad perdaviau estafetę jai, o aš liksiu valdyboje (...) Verslas yra didelis, reikia tą diversifikaciją daryti“, – pirmadienį sakė D.Jacka.

Jis „Civinity“ kontroliuoja per Latvijoje registruotą įmonę „Nord Fin Assets“, yra vienintelis jos akcininkas.

Latvijos teismas pernai spalį pradėjo nagrinėti bylą, kurioje galimu pinigų plovimu Rygos liftų priežiūros konkursuose, be kitų, kaltinamas ir D.Jacka.

Anot Rygos prokuratūros, už darbus buvo sumokėta per 2 mln. eurų, iš jų daugiau nei 1,9 mln. eurų buvo „išplauti“, pervedant lėšas į kitų susijusių įmonių sąskaitas. Byloje įtarimai pareikšti septyniems fiziniams asmenims ir dviem Latvijos įmonėms.

D.Jacka sako tikįs, kad šioje byla baigsis šnipštu, nes bus įrodyta, jog darbai buvo atlikti.

„Mano asmenine nuomone, tai yra šnipštas, kuris baigsis, tik neaišku kada – už pusmečio ar už dvejų metų. Ten baigia liudininkų apklausą ir 90 procentų liudininkų patvirtino, kad buvo vykdoma veikla tose įmonėse ir atliekami darbai, tuo pagrindu bus paskirta ekspertizė, kuri ir įrodys, kad tie darbai padaryti“, – sakė D.Jacka.

„Civinity“ grupė vienija per 30 įmonių, kurios prižiūri beveik 6 mln. kv. metrų gyvenamųjų namų ir komercinių pastatų. „Civinity“ dirba 1,7 tūkst. darbuotojų Lietuvoje, Latvijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

„Civinity“ grupė vienija per 30 įmonių, kurios prižiūri beveik 6 mln. kv. metrų gyvenamųjų namų ir komercinių pastatų. „Civinity“ dirba 1,7 tūkst. darbuotojų Lietuvoje, Latvijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas