Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Contribee“ išplatino laišką: nuspręsta keisti valdybą, sulaukė naujo investuotojo pasiūlymo išpirkti akcijas

Platforma „Contribee“ pirmadienį savo vartotojams išplatino laišką, kuriame nurodoma, kad po akcininkų susirinkimo nuspręsta atlikti bendrovės finansinės veiklos auditą, o akcininkai įsipareigojo pakeisti įmonės valdybą. Taip pat nurodytas ir bendrovės pelnas 2023 m. – jis siekė 52 959 eurus.
Contribee
Contribee / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kaip nurodoma laiške, per visuotinio akcininkų susirinkimą patvirtinta 2023 metų finansinė atskaitomybė, kurioje grynasis pelnas sudaro 52 959 eurus.

Taip pat nuspręsta atlikti bendrovės finansinės veiklos auditą, padengti VMI nepriemoką, o akcininkai įsipareigojo pakeisti įmonės valdybą.

„Įmonė sulaukė naujo investuotojo pasiūlymo visiems bendrovės akcininkams išpirkti jų akcijas bei užtikrinti visapusiškai efektingesnę veiklą – apie tolimesnę eigą informuosime artimiausiu metu“, – rašoma laiške vartotojams.

„Contribee“ taip pat atliko pokyčius dėl išorinės duomenų sistemos apsaugos.

„Norime pasidžiaugti, kad buvusi spraga yra sėkmingai pašalinta ir duomenys šiuo metu yra saugūs. Visa privaloma informacija apie atnaujinimus ir pakeitimus yra perduota Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai bei Nacionaliniam Kibernetinio saugumo centrui“, – rašoma laiške.

Bendrovė nurodo, kad šis laiškas – vienas iš riboto laikotarpio naujienlaiškių serijos, skirtų informuoti apie „Contribee“ valdymo bei veiklos informaciją ir stabilizavimą.

Atlieka ikiteisminį tyrimą

Rugpjūčio 8 d. buvo pranešta, kad teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą, susijusį su sutelktinio rėmimo platforma „Contribee“.

Viešai skelbta, kad buvęs vadovas Gediminas Ratkevičius pasiskolino pinigų iš „Contribee“, sudaręs paskolos sutartį su įmone.

Tačiau „Coinvest Capital“ fondo vadovė Viktorija Trimbel teigė, kad buvo kitaip. „Coinvest“ fondas su kitais verslo angelais ir kitu rizikos kapitalo fondu į „Contribee“ investavo dviem etapais: 2021 metų vasarį ir tų pačių metų rugsėjį. „Coinvest Capital“ investicija iš viso sudaro beveik 120 tūkst. Bendra „Coinvest Capital“, verslo angelų ir „Startup Wise Guys“ fondo investicija siekė 250 tūkst. eurų.

„Mūsų turimomis žiniomis, jokios paskolos nebuvo. Tuometinis įmonės vadovas, galimai bendrininkaudamas su kitais asmenimis, dalį lėšų tiesiog pervedė į savo sąskaitą. Paaiškinimai apie paskolą atsirado vėliau“, – 15min tvirtino V.Trimbel.

G.Ratkevičius nurodė, kad prisiima atsakomybę ir pasitrauks iš įmonės bei parduos 30,34 proc. akcijų.

Anot bendrovės, tyrimas pradėtas dėl G. Ratkevičiaus galimai savavališkai asmeninėms reikmėms pasiskolintų bendrovės pinigų.

„Contribee“ platformoje veikiantys kūrėjai iš jos trauktis pradėjo paaiškėjus informacijai apie įmonės atžvilgiu atliekamą ikiteisminį tyrimą.

Tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas pranešė, jog lėšas – apie 130 tūkst. eurų – buvęs „Contribee“ vadovas persivedė iš paramą Ukrainai telkiančios organizacijos „Blue/Yellow“ sąskaitos.

„Contribee“ vadovas ir akcininkas Adrijus Jakučionis tuomet BNS sakė, kad tokiais veiksmais G. Ratkevičius pažeidė įmonės vidaus tvarką, todėl kreiptasi į teisėsaugą. Anot jo, paaiškėjus šiai informacijai, G. Ratkevičiaus buvo pareikalauta grąžinti pinigus, todėl niekas žalos nepatyrė.

Šių metų pradžioje A. Jakučionis valdė 31,52 proc. „Contribee“ akcijų, 30,34 proc. priklausė G. Ratkevičiui, 16,06 proc. – vienam iš įkūrėjų Mantui Michalauskui, 10,5 proc. – bendrovei „Sauliaus investicijos“, likusios – kitiems smulkiesiems akcininkams.

„Contribee“ Kaune įsteigta 2020 metais birželio 29 dieną. „Sodros“ duomenimis, įmonėje šiuo metu dirba du darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?