Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Credit24“ paskolas pratęsti leis tik du kartus

Jungtinėje Karalystėje pritaikyta praktika neleisti greituosius vartojimo kreditus gavusiems klientams be galo pratęsti gražinimo termino ir taip dar labiau grimzti į skolas, beldžiasi ir į Lietuvos rinką, tačiau iniciatyva kelia pavojų verslo modeliui, kurio pelnas paremtas klientų negebėjimu laiku gražinti paskolos.
Bankų atstovų teigimu, perimti turtą iš nemokių klientų neapsimoka, nes neretai į jį tektų papildomai investuoti.
Paskola / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Lietuvoje kai kurie greitųjų kreditų teikimo rinkos dalyviai jau ruošiasi apriboti galimybes greituosius vartojimo kreditus paėmusiems klientams pratęsti mokėjimo terminą – paslaugas prekių ženklų „Credit24“ ir „Sving“ vardu teikiančios įmonės „MCB Finance“ direktorius Povilas Girčys „Verslo žinioms“ pranešė, kad pradės taikyti britų praktiką riboti, kiek kartų galima pratęsti mokėjimo terminus:„Nusprendėme šios praktikos (pratęsimo) atsisakyti ir nuo sausio jos nebetaikysime. Tą pačią paskolą pas mus pratęsti bus galima ne daugiau kaip 2 kartus“.

Lietuvos smulkiųjų vartojimo kreditų asociacijos valdybos pirmininkas Liutauras Valickas mano, kad tokios iniciatyvos pakenktų vartotojų laisvei rinktis: „Vartotojai nebeturėtų galimybės pasirinkti, kaip jiems toliau susikaupti resursų, kad galėtų grąžinti kreditą sau palankiu metu. Pareikalauti pinigų tuo metu, kai jie negali, užsiundyti antstolius ir taip padvigubinti išieškojimo sumą? Aš nematau jokios tokio siūlymo racijos ir jokio skaičiavimo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas