Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Daimler“ praneša apie grynuosius nuostolius antrąjį ketvirtį, tačiau tikisi atsigavimo

Vokietijos automobilių gamintoja „Daimler“ ketvirtadienį pranešė apie 1,9 mlrd. eurų grynuosius nuostolius, tačiau tikisi, kad metų pabaiga bus „teigiama“, nes pardavimai ėmė atsigauti.
„Hyundai“ gamykla Čekijoje, Nošovico mieste
Gamykla / Pauliaus Sviklo/GAZAS.LT nuotr.

Visame pasaulyje automobilių pramonė smarkiai nukentėjo nuo karantino priemonių, dėl kurių sustojo gamyklos, užsidarė pardavimo salonai, o klientai liko namuose.

Balandžio–birželio mėnesiais „Daimler“ patyrė 1,9 mlrd. eurų grynųjų nuostolių, palyginti su 1,2 mlrd. grynaisiais nuostoliais metais anksčiau, sakoma pranešime.

Šie rezultatai reiškia, kad įprastai pelninga gamintoja susidūrė su nuostoliais. Praėjusių metų nuostoliai, užfiksuoti pirmą kartą per dešimtmetį, buvo susiję su vienkartinėms išlaidoms, susidariusioms dėl vadinamojo dyzelgeito skandalo.

Grupės pajamos antrąjį 2020 metų ketvirtį sumažėjo 29 proc. ir sudarė 30,2 mlrd. eurų. Automobilių pardavimai visame pasaulyje sumažėjo 34 procentais – iki kiek daugiau nei 540 000 lengvųjų automobilių ir komercinių transporto priemonių.

Visgi „Daimler“ generalinis direktorius Ola Kallenius teigė matąs „pirmuosius pardavimų atsigavimo požymius“, o čia pirmauja Kinija, kurioje yra didelė „Daimler“ prabangių „Mercedes-Benz“ modelių paklausa.

„Dėl precedento neturinčios COVID-19 pandemijos susidūrėme su iššūkių kupinu ketvirčiu“, – pažymėjo O.Kallenius.

Jis pridūrė, kad yra „tvirtai pasiryžęs“ įgyvendinti išlaidų mažinimo programą, pagal kurią gali būti atsisakyta tūkstančių darbo vietų, nes grupė įgyvendina skausmingą restruktūrizavimą, kad galėtų finansuoti perėjimą prie elektromobilių gamybos.

Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad gamintoja dėl koronaviruso pandemijos gali naikinti 20 000 darbo vietų, tačiau „Daimler“ šio skaičiaus dar nepatvirtino.

„Daimler“ antrąjį ketvirtį taip pat paskelbė teigiamą 685 mln. eurų grynųjų pinigų srautą, kuris viršijo analitikų lūkesčius.

Pasak O.Kallenius, šis skaičius, atidžiai stebimas kaip visos įmonės finansinės būklės rodiklis, yra „veiksmingos išlaidų kontrolės ir grynųjų pinigų valdymo įrodymas“.

Žvelgdama į ateitį, „Daimler“ tikisi, kad visų metų veiklos pelnas prieš apmokestinimą ir palūkanas „bus teigiamas 2020 metais, bet prognozuoja, kad jis bus mažesnis nei ankstesniais metais“.

Visgi jis perspėjo, kad prognozė remiasi ekonomikos atsigavimu, kuris tęsis antrąjį metų pusmetį „ir kad mūsų pagrindinėse pardavimo rinkose nekils nauja COVID-19 infekcijos banga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas