Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dalis internetinių kelionių agentūrų be įspėjimo nustojo pardavinėti „Ryanair“ skrydžius

„Ryanair“ užsipuolė keletą internetinių kelionių agentūrų už tai, kad jos be įspėjimo nustojo prekiauti šių oro linijų skrydžiais savo platformose, skelbia BBC.
„Ryanair“ lėktuvas
„Ryanair“ lėktuvas / 123RF.com nuotr.

Oro linijų bendrovė teigė, kad gruodžio mėn. staiga jos skrydžiais nustojo prekiauti didesnės platformos, tokios kaip „Booking.com“, „Kiwi“ ir „Kayak“.

Tai įvyko po to, kai Airijos Aukščiausiasis Teismas sprendimu uždraudė „Flightbox“ rinkti informaciją apie „Ryanair“ skrydžius internetinėms kelionių agentūroms.

„Ryanair" teigė, kad dėl svetainių pašalintų skrydžių gruodį ir sausį tuščių vietų orlaiviuose padaugės 1 proc. arba 2 proc.

Bendrovė teigė, kad nors tai gali turėti įtakos ir pajamoms iš bilietų, mažai tikėtina, kad šis žingsnis turės „reikšmingos įtakos“ jos visų metų keleivių skaičiui ar pelno lūkesčiams.

Nebrangių skrydžių bendrovė teigė, kad reaguodama į tai sumažins bilietų kainas keleiviams, užsisakantiems bilietus tiesiogiai per savo interneto svetainę.

Pareiškime „Ryanair“ interneto agentus pavadino „piratais“. Ji teigė, kad „ir toliau teiks savo bilietų kainas sąžiningoms ir (arba) skaidrioms kelionių agentūroms internete, tokioms kaip „Google Flights“, kurios, pasak jos, „neprideda paslėptų antkainių prie „Ryanair“ kainų ir nukreipia keleivius rezervuoti bilietus tiesiogiai Ryanair.com svetainėje“.

„Ryanair“ teigė, kad „sveikintinas“ jos skrydžių pašalinimas galėjo būti nacionalinių vartotojų apsaugos agentūrų spaudimo arba naujų klientų tikrinimo priemonių, kurių ji ėmėsi, rezultatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas