Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Danija pasirengusi didinti turimą SAS akcijų paketą ir nurašyti dalį skolų

Danijos vyriausybė penktadienį pareiškė, kad yra pasirengusi padidinti savo akcijų paketą probleminėje Skandinavijos aviakompanijoje SAS ir nurašyti dalį jos skolų.
SAS orlaivis leidžiasi Vilniuje
SAS orlaivis leidžiasi Vilniuje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Danija

„SAS atsidūrė labai rimtoje padėtyje. Šiandien sutarta, kad valstybė ir toliau prisiims atsakomybę bei... prisidės prie sprendimo“, – per spaudos konferenciją kalbėjo finansų ministras Nicolai Wammenas.

Švedija ir Danija valdo po 21,8 proc. SAS akcijų, o Kopenhaga yra pasirengusi padidinti savąją dalį iki 30 procentų. Be to, Danijos valstybė pasirengusi nurašyti 3,5 mlrd. kronų (470 mln. eurų), kuriuos jai skolinga SAS, pranešė Finansų ministerija.

SAS akcijos, ketvirtadienį nukritusios iki naujo vertės antirekordo po to, kai jos pilotai pagrasino birželio pabaigoje pradėti neterminuotą streiką, penktadienį atsigavo ir pabrango daugiau kaip trečdaliu.

Stokholmas antradienį pareiškė, kad neskirs daugiau kapitalo SAS. Tai buvo paskelbta praėjus savaitei nuo oro vežėjos planų pritraukti 9,5 mlrd. Švedijos kronų (905 mln. eurų) naujo kapitalo pristatymo.

Tačiau Švedijos vyriausybė pareiškė, kad siūlys parlamentui leisti SAS įsiskolinimus valstybei konvertuoti į akcinį kapitalą, o šį žingsnį aviakompanija priėmė palankiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas