Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Darbą pradeda naujos sudėties Lietuvos monetų kalyklos valdyba

Ketvirtadienį, balandžio 29 d., darbą pradeda naujos sudėties Lietuvos banko kontroliuojamos valstybės valdomos įmonės UAB Lietuvos monetų kalyklos valdyba. Ją sudaro 5 nariai: trys nepriklausomi nariai – Eglė Gruodienė, Kristina Mažeikytė, Aldona Jakutienė, ir 2 Lietuvos banko deleguoti nariai – Vaidas Cibas ir Dainius Grikinis, rašoma Lietuvos banko pranešime žiniasklaidai.
Lietuvos monetų kalykla
Lietuvos monetų kalykla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuvos monetų kalyklos vizija – konkurencinga ir nuolat tobulėjanti, modernių technologijų bendrovė, pateisinanti klientų lūkesčius. Tikiu, kad stipri ir profesionali naujoji bendrovės valdyba prisidės prie šios vizijos įgyvendinimo. Linkiu jai vaisingo darbo, siekiant pateisinti ir klientų, tarp kurių – praktiškai visi Lietuvos gyventojai, naudojantys apyvartines monetas, ir pagrindinės akcininkės – valstybės – lūkesčius“, – sako Asta Kuniyoshi, Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja.

Lietuvos monetų kalyklos valdyba skiriama 4 metų kadencijai.

Vaidas Cibas Lietuvos monetų kalyklos valdybos nariu yra nuo 2016 m. Lietuvos banke V. Cibas dirba nuo 2012 m. ir šiuo metu vadovauja Lietuvos banko Kapitalo rinkos priežiūros skyriui, prieš tai jis dirbo Vertybinių popierių komisijos pirmininko pavaduotoju.

Dainius Grikinis, naujasis valdybos narys, šiuo metu yra Lietuvos banko Operacijų ir mokėjimų departamento direktorius. Lietuvos banke dirba nuo 1992 m., anksčiau Lietuvos banko deleguotas dirbo AB „Lietuvos centrinio vertybinių popierių depozitoriumo“ valdybos nariu ir valdybos pirmininku.

Eglė Gruodienė šiuo metu yra AB „Audimas“ generalinė direktorė ir turi sukaupusi ilgametę patirtį gamybos verslo vystymo ir valdymo srityje.

Kristina Mažeikytė, kuriai tai yra antroji kadencija Lietuvos monetų kalyklos valdyboje, šiuo metu dirba IKEA rinkodaros ir verslo vystymo vadove Baltijos šalims, o anksčiau yra dirbusi mažmeninės prekybos, telekomunikacijų, energetikos ir bankų sektoriuose.

Aldona Jakutienė prisijungia turėdama ilgametę tarptautinę finansų valdymo ir vadovavimo patirtį gamybos, prekybos, logistikos, energetikos ir kitose įmonėse bei įmonių grupėse.

Iš viso atrankoje į Lietuvos monetų kalyklos valdybą dalyvavo 77 kandidatai. Atranką padėjo vykdyti atrankų agentūra Master Class LT, UAB.

Lietuvos monetų kalykla įsteigta Lietuvos Vyriausybės nutarimu 1990 m. Bendrovės misija –kokybiškai ir profesionaliai teikti apyvartinių ir kolekcinių monetų kūrimo ir gamybos paslaugas globaliu mastu, efektyviai vykdyti kitą gamybinę ir prekybinę veiklą monetų gamybai artimose srityse, kurti pridėtinę vertę klientams, darbuotojams ir akcininkei valstybei.

Bendrovės apyvarta 2020 m. siekė 5,4 mln. Eur, įmonėje dirba 49 darbuotojai. 100 proc. įmonės akcijų priklauso valstybei, akcininko teises ir pareigas valstybė įgyvendina per Lietuvos banką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas