Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sezoniniai darbai: žmonių ieško šimtais, mokėti žada apie 500 eurų

Darbdaviai jau pradėjo dairytis sezoninių darbuotojų. Kai kurios aptarnavimo paslaugas teikiančios įmonės darbą siūlo šimtui ar daugiau žmonių, daugiausia – pajūryje. Tiesa, už specifinių įgūdžių nereikalaujantį darbą neretai mėnesinis atlygis siekia maždaug 500 eurų į rankas.
Pavadėjai Romoje arbatpinigių turi nusipelnyti – jie Amžinajame mieste nėra privalomi
Sezoniniai darbai: žmonių ieško šimtais, mokėti žada apie 500 eurų / 123rf.com

Įmonės, kurios vasarą Lietuvoje ketina įdarbinti keliasdešimt ar daugiau darbuotojų, jau pradėjo paieškas.

15min domėjosi, kokių darbuotojų vasaros sezonui ieško darbdaviai ir kiek ketina jiems mokėti?

Įdarbina jau dirbusius

15min jau skelbė, kad greito maisto restoranas „McDonald‘s“ Lietuvoje planuoja įdarbinti 230 žmonių – dalį tik sezonui, o 50 darbuotojų visam laikui naujame restorane. Viso „McDonald‘s“ restoranuose Lietuvoje dirba 840 žmonių.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Ieva Salmela
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Ieva Salmela

Kitame greitojo maisto restoranų tinkle „Hesburger“ Lietuvoje dirba 684 asmenys. Kaip komentare 15min rašė „Hesburger“ tarptautinės plėtros direktorė Ieva Salmela, specialiai sezoninių darbuotojų įmonė neieško, tačiau kasmet vasarą papildomai jų įdarbina.

„Kiekvienais metais vasaros laikotarpiui mūsų tinkle įsidarbina dar 100–150 darbuotojų. Specialių sezoninių darbų nesiūlome. (...) Kiekvienais metais padirbėti vasarą pas mus sugrįžta nemaža dalis studentų ar moksleivių, dirbusių ankstesnėmis vasaromis“, – dėstė ji.

Nepaisant to, I.Salmela pažymėjo, kad galimybė pirmą kartą įsidarbinti „Hesburger“ restorane tik vasaros laikotarpiui yra įmanoma.

I.Salmela komentare neįvardijo konkretaus darbo užmokesčio, kurio galėtų tikėtis sezoninis darbuotojas „Hesburger“, tačiau patikino, kad „visiems naujai prisijungusiems tiek nuolatiniam darbui, tiek vasaros laikotarpiui yra taikomas vienodos darbo užmokesčio sąlygos“.

Kiekvienais metais vasaros
laikotarpiui mūsų tinkle įsidarbina dar 100–150 darbuotojų, – teigė I.Salmela.

15min viename darbo skelbimų puslapyje rado kelis skelbimus, kuriuose įmonė ieško aptarnaujančio personalo. Skelbimuose rašoma, kad neturinčius patirties mokys, o atlyginimą žadą nuo 500 eurų į rankas.

Darbo skelbimai „Hesburger“. Šaltinis: cvbankas.lt
Darbo skelbimai „Hesburger“. Šaltinis: cvbankas.lt

Darbuotojų ieško pajūryje

Šiuo metu „Maximos grupės“ kontroliuojama elektroninės prekybos maisto ir kitomis prekėmis prekiaujanti bendrovė „Barbora“ ieško prekių surinkėjų ir kurjerių pajūryje.

„Gegužės mėnesį „Barbora“ pradės prekes vežti klientams ir į Kuršių neriją – nuo Smiltynės iki Nidos, tad pirmiausia darbuotojų – tiek sezoninių, tiek ir nuolatiniam darbui ieškome Klaipėdos regione. Juo labiau kad „Barboros“ paslaugos paklausa vasarą pajūryje smarkiai išauga, nes mes aptarnaujame ir Palangą, Šventąją“, – 15min teigė „Barbora“ vadovas Andrius Mikalauskas.

Jis neįvardijo, kiek tiksliai darbuotojų įmonė ketina įdarbinti.

„Nesame tiksliai apsibrėžę, kiek žmonių priimtume sezoniniam darbui, nes tikimės, kad jie liks mūsų komandoje ir vasarai pasibaigus“, – viliasi jis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ „Barbora“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ „Barbora“

A.Mikalauskas neišskyrė, kokią algą įmonė mokėtų prekių surinkėjams ir kurjeriams, tačiau, pavyzdžiui, cv.lt duomenimis, įmonė taip pat ieško užsakymų komplektuotojo Klaipėdoje, kuriam siūlo 709 eurus siekiančią mėnesinė algą popieriuje, o tai reiškia maždaug 500 eurų į rankas.

Prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Buivydienė patikino, kad vasarą įmonė papildomai įdarbina keliasdešimt žmonių vien Palangoje ir Šventojoje.

„Šiame kurorte vasaros sezono metu mūsų darbuotojų skaičius net padvigubėja. Planuojame, kad ir šią vasarą sezoniniam darbui vien Palangoje ir Šventojoje priimsime apie 60 darbuotojų“, – 15min atskleidė ji.

„Scanpix“ nuotr./Moteris renkasi produktus
„Scanpix“ nuotr./Moteris renkasi produktus

G.Buivydienė teigė, kad vasarą „Rimi“ papildomų darbuotojų įdarbina ir kitose miestuose.

„Vasaros atostogų metu nemažai mūsų darbuotojų atostogauja ir, siekdami užtikrinti sklandų parduotuvių darbą, priimame nemažai darbuotojų laikinam darbui įvairiose pozicijose. Pernai vasarą tokių darbuotojų turėjome daugiau nei pustrečio šimto“, – tikino G.Buivydienė.

Pasak viešųjų ryšių vadovės, įmonė sezoniniam darbui ieško pardavėjų salėje, kasoje, uždarame skyriuje, darbuotojų gamyboje – virėjų, kepėjų.

Pavyzdžiui, remiantis cv.lt duomenimis, įmonė kepėjui Vilniuje siūlo 555 eurų mėnesinį darbo užmokestį popieriuje. Tai reiškia, apie 400 eurų į rankas.

Bumas laukia balandį

Darbo skelbimų portalo cvmarket.lt atstovė Raimonda Tatarėlytė 15min išskyrė, kokių sezoninių darbuotojų labiausiai ieškoma dabar.

„Šiuo metu ieškoma darbuotojų gamyboje – operatorių, pakuotojų, rūšiuotojų, sandėlio pagalbininkų darbuotojų, įrenginių valdytojų bei prekyboje – pardavėjų, prekių surinkėjų, salės darbuotojų“, – vardijo ji.

Tačiau tikino, kad didžiosios sezoninių darbuotojų paieškos bus balandį.

„Prasidėjus pikui atsiranda didelis poreikis turizmo, aptarnavimo, mažosios prekybos, statybų bei žemės ūkio darbuotojų, kurie reikalingi tiek tik sezono metu, tiek visus metus veikiantiems darbdaviams“, – teigė R.Tatarėlytė.

Asmeninio archyvo nuotr./Rita Karavaitienė
Asmeninio archyvo nuotr./Rita Karavaitienė

Darbo skelbimų portalo cvonline.lt rinkodaros atstovė Rita Karavaitienė išskyrė, kad vasarą, pavyzdžiui, kurortuose, dauguma darbdavių siūlo darbą būtent aptarnavimo sektoriuje.

„Kurortuose kone daugiausia sezoninio darbo pasiūlymų yra padavėjams, barmenams, virėjams“, – kalbėjo ji.

Jeigu darbas nekvalifikuotas, nereikalingi specifiniai įgūdžiai, išsilavinimas, darbo užmokestis prasideda maždaug nuo 500 eurų į rankas, – sakė R.Karavaitienė.

Rinkodaros atstovė įvardijo, kokio atlyginimo tikėtis dirbant nekvalifikuotą sezoninį darbą.

„Jeigu darbas nekvalifikuotas, nereikalingi specifiniai įgūdžiai, išsilavinimas, darbo užmokestis prasideda maždaug nuo 500 eurų į rankas, o įsidarbinus gali kilti. Tarkime, padavėjams, barmenams atlyginimas gali padidėti dėl arbatpinigių. Jeigu kalbame apie gamybos sektorių, tai priklauso nuo pasiektų rezultatų“, – aiškino pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas