Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Darnu Group“ pelnas pernai siekė 23,3 mln. eurų, investicijos į NT projektus – 56 mln. eurų

Vienos didžiausių šalyje erdves gyvenimui, verslui ir poilsiui kuriančios bendrovės „Darnu Group“, jungiančios 29 nekilnojamojo turto, sporto bei viešbučių ir restoranų veikla užsiimančias įmones, metinė apyvarta, palyginti su 2019-aisiais metais, augo 85 proc. ir pernai siekė 52,7 mln. eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Paupys
Paupys / Pranešimo autorių nuotr.

Būstų pardavimai didžiausiame konversijos projekte „Paupys“ sugeneravo 43,7 mln. eurų bendrovės pajamų, patalpų nuoma ir su ja susijusi veikla atnešė dar 4,6 mln. eurų. Iš sporto ir viešbučių bei restoranų veiklos grupė gavo atitinkamai 2 ir 1,3 mln. eurų pajamų.

2020 metais „Darnu Group“ uždirbo 23,3 mln. eurų grynojo pelno, į valstybės biudžetą priskaičiuoti mokesčiai siekia 16,8 mln. eurų. Įvairiems socialiniams projektams ir jų veiklai buvo skirta apie 330 tūkst. eurų.

„Gerus praėjusių metų rezultatus labiausiai nulėmė „Park Town“ verslo centro antrojo pastato pardavimas, sėkmingi „Paupio“ butų pardavimai ir nuomos veikla. Galime tik pasidžiaugti, kad mūsų valdomų verslo centrų nuomininkai stabiliai tęsia veiklą. Tiesa, pandemija stipriai koregavo sporto, viešbučių ir restoranų veiklos planus, tačiau teisingas įmonių grupės veiklų portfelio diversifikavimas amortizavo sritis, kuriose pernai negalėjome veikti pilnu pajėgumu“, – sako bendrovės „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

„Summus Capital“ vizualas/„Park Town“ verslo centras
„Summus Capital“ vizualas/„Park Town“ verslo centras

„Darnu Group“ ir toliau išlieka sektoriaus lydere pagal investicijas – 2020-aisiais į nekilnojamojo turto projektus įmonė investavo 56 mln. eurų. Nors COVID-19 situacija įmonės metines investicijas mažino 15 mln. eurų, bendrovė projektų nestabdė – dėl statybos darbų specifikos jie persikėlė į šiuos metus. 2021-aisiais „Darnu Group“ suplanavo 65 mln. eurų investicijas.

Šiuo metu bendrovių grupė tęsia didžiausią Vilniaus senamiestyje multifunkcinį konversijos projektą „Paupys“, kuriame toliau plėtoja du gyvenamuosius etapus ir verslo centrą „Paupio darboteka“, neseniai atidarė „Paupio turgų“, sostinės Ukmergės gatvėje pradėjo daugiafunkcinio patalpų komplekso „Vilniaus verslo parkas“ statybas, viešosios ir privačiosios partnerystės būdu vysto policijos komisariato ir areštinės projektą Panevėžyje, administruoja du analogiškus policijos komisariato ir areštinės pastatus Vilniuje, projektuoja karinius miestelius Vilniaus ir Šilalės rajonuose, netrukus pradės rekonstruoti sporto kompleksą „SEB Arena“, valdo viešbučius „Urbihop“ ir „Artagonist“.

Bendrovių grupės valdomo turto vertė 2020 metų pabaigoje sudarė 178 mln. eurų. Šiuo metu bendrovių grupėje dirba 119 darbuotojų.

Bendrovės finansinių ataskaitų už 2020 metus auditą atliko įmonė „PricewaterhouseCoopers“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas