Sportas gyvai
06 30

Daugiau į vergiją nepakliūsite: Lietuvoje gyvenantis olandas teigia radęs tam priešnuodį

Žiniasklaidoje yra nuskambėję istorijų, kuomet lietuviai, išvykę į užsienį užsidirbti ne tik kad neprasigyveno, bet ir pakliuvo į vergiją: liko be pasų, gyveno kraupiomis sąlygomis. Priešnuodį tokiai praktikai mano radęs Lietuvoje gyvenantis olandas verslininkas Johanas van Zutphenas, ketvirtadienį paleidęs specialią įdarbinimo platformą „Hire Abroad“.
Johanas van Zutphenas
Johanas van Zutphenas / Asmeninio archyvo nuotr.

Pastaroji skirta darbdaviams ir potencialiems darbuotojams. Nyderlandų, Belgijos ar Vokietijos darbdaviai joje gali skelbti laisvas darbo vietas, ir, padedami šios platformos algoritmų, surasti tinkamiausius kandidatus sau iš visos Europos – taip pat ir Lietuvos.

Su pašnekovu kalbėjomės apie tai, kaip lietuviai vertinami svetur kaip darbuotojai, taip pat apie besikeičiančią darbo rinką ir robotizaciją, požiūrį į vadovavimą, aptarėme ir asmeninio gyvenimo detales – mūsų šalyje vyras ne tik studijavo ir įkūrė iki šiol nuo studijų laikų veikiančią įmonę, bet ir rado meilę. Šiandien jis su žmona lietuve augina keturis vaikus, mėgaujasi turtingu laisvalaikiu – dažniausiai sėdėdamas ant motociklo.

Asmeninio archyvo nuotr./Johanas van Zutphenas
Asmeninio archyvo nuotr./Johanas van Zutphenas

Paklaustas, kaip lietuviams, svajojantiems apie geresnį rytojų ir jo ieškantiems svetur, nepakliūti į vergiją, verslininkas tvirtino įminęs šią mįslę ir tam turintis priešnuodį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius