Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 02

Dėl 55 butelių užvirė tikra pekla: žinomas restoranas rūsyje ketino įsirengti alkoholio parduotuvėlę, bet gavo antausį

„Vilniaus miesto savivaldybės licencijų išdavimas riboja mūsų veiklą ir žlugdo smulkųjį verslą“, – mano Vilniuje 17 metų veikiančio „La Boheme“ restorano įkūrėjas, verslininkas Mindaugas Miškinis. Taip vyras prabilo po to, kai savivaldybė neišdavė licencijos verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais jo restorano rūsyje sumanytoje įkurti parduotuvėje. Savivaldybė sprendimą motyvuoja įmonės direktorės padarytais pažeidimais.
„La Boheme“ įkurtuvės
„La Boheme“ įkurtuvės / Butauto Barausko nuotrauka

Sumanė krautuvėlę rūsyje

Kai karantino metu restoranas, kurį valdo UAB „Pramogų pilis“, buvo priverstinai uždarytas, šio restorano savininkai sumanė pradėti importuoti savo gėrimus. Šį sumanymą ir įgyvendino.

„Ilgainiui gavome ir didmeninę licenciją prekiauti, o kiek vėliau restorano rūsyje įsirengėme mažą krautuvėlę, kurioje planavome pasiūlyti savo gėrimus parduotuvės kainomis. Planavome prekiauti be atskiros licencijos, nes visas pastatas yra restorano paskirties, o mes turime ir didmeninę, ir mažmeninę licencijas (mažmeninė parduoti vietoje ir išsinešti), bet VMI inspektorius, patikrinęs mūsų vyno importo reikalus, pasiūlė geriau gauti ir atskirą licenciją krautuvėlei“, – istoriją 15min ėmė pasakoti M.Miškinis.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./„La Boheme“ gimtadienis
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./„La Boheme“ gimtadienis

Suruošę visus dokumentus, restorano savininkai kreipėsi dėl licencijos papildymo ir manė, kad tai tebus formalumas, tačiau taip nenutiko – jie sulaukė atsakymo, kad prašymas atmestas.

Verslininkas situaciją vadina tiesiog absurdu – esą juk tame pačiame pastate, tai pačiai įmonei, jau yra išduota licencija prekiauti alkoholiu tiek restorane, tiek visoje Europoje.

Santykių aiškinimasis, panašu, keliasi į teismą.

Mat M.Miškinis pažymėjo, kad sprendimą priimdama savivaldybė rėmėsi tuo, kad įmonės direktorė esą bausta už neteisėtą vertimąsi veikla. Vis dėlto verslininkas pateikė įrodymą, kad Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) 195 eurų baudą skyrė ne dėl to, kad pardavimui skirtas alkoholis buvo nelegalus, o dėl to, kad jis buvo pažymėtas neteisingai. Be to, tame pačiame pastate jau turėdamas licenciją prekiauti alkoholiu, verslininkas nesupranta, kodėl galimybės prekiauti gėrimais krautuvėlėje turi laukti metus nuo padaryto minėto pažeidimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?