Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 29 /17:31

Dėl audros Lietuvoje neveikia dalis parduotuvių: štai kurios uždarytos

Lietuvoje nuo sekmadienio siaučianti audra pridarė nuostolių ir gyventojams, ir verslams – dingo elektra, sutriko mobilusis ryšys, lėktuvai negalėjo leistis Vilniaus oro uoste. Tarp elektros neturinčių vartotojų – ir parduotuvės, tad dalis jų šiandien nedirba. Prekybos tinklai pasidalijo, kuriose parduotuvėse šiuo metu apsilankyti nepavyks.
Vilniaus Lazdynų mikrorajone audra pridarė žalos: ant daugiabučio užvirto medis
Vilniaus Lazdynų mikrorajone audra pridarė žalos: ant daugiabučio užvirto medis

Šiuo metu dėl audros sukeltų padarinių ESO fiksuoja daugiau kaip 5 tūkst. elektros tinklo pažeidimų, o elektros neturi per 155 tūkst. vartotojų.

Dėl šios priežasties gyventojai susidūrė su mobiliojo ryšio sutrikimais, o verslas patyrė neplanuotų nuostolių. Dingus elektrai dalis didžiųjų Lietuvos prekybos tinklų parduotuvių šiandien nedirba.

„Norfos“ atstovas spaudai Dalius Ryliškis 15min tvirtino, kad dėl elektros sutrikimų neveikia keturios parduotuvės: Gvazdikų Sodų 1-oji g. 1 (Vilnius), Mokyklos g. 2C, Egliškių km, Mickūnų sen. (Vilniaus r.), Vilijos g. 2 (Nemenčinė) ir Vilniaus g. 32, Giedraičiai (Molėtų r.)

„Parduotuvės atsidarys tuomet, kai gedimai bus pašalinti“, – sakė jis ir pridūrė, kad prekybos tinklas patyrė ir daugiau nuostolių – viename iš sandėlių ant tvoros nuvirto medis.

„Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė 15min informavo, kad beveik visos „Iki“ parduotuvės dirba kaip įprastai, o dėl audros padarinių šiuo metu nedirba penkios parduotuvės vietovėse, kuriose yra dingusi elektra.

„Šiuo metu laikinai nedirba „Iki“ parduotuvės Vilniaus rajone Riešėje, Rudaminoje, Nemėžyje, Pagiriuose, taip pat Trakuose (Aukštadvario g.). Jos darbą pradės vos bus atstatytas elektros tiekimas tose vietovėse“, – komentavo tinklo atstovė. Štai parduotuvės Merkinėje, kuri taip pat buvo uždaryta dėl dingusios elektros, veikla jau atnaujinta.

Pasak G.Kitovės, kitos parduotuvės dirba, nes net susidūrus su nesklandumais dalyje parduotuvių veikia generatoriai, kurie gali palaikyti šaldytuvuose esančią temperatūrą bei užtikrinti reikalingų funkcijų darbą.

Uždaryta liko viena parduotuvė

„Maxima“ komunikacijos vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė informavo, kad šį rytą vėjas ir lietus „Maximos“ prekybos tinklo darbui taip pat įtakos turėjo visoje Lietuvoje – keletas parduotuvių neatsidarė laiku dėl elektros sutrikimų. Tai buvo daugiausia Vilniuje ir aplink Vilnių.

„Dar keletas parduotuvių nebuvo atidarytos laiku, nes nuo per didelio staigaus kritulių kiekio į prekybos sales lašėjo vanduo. Turėjome ir sulaužytų vežimėlių stoginių bei iškabų. Žmonės nenukentėjo, visi atvejai užregistruoti ir tvarkomi. Parduotuvių darbas taip pat jau normalizavosi, tačiau kai kurios vis dar neveikia, vis dar turime problemų su vaisių ir daržovių tiekimu, nes sandėlyje Vilniuje taip pat buvo dingusi elektra, todėl prekės laiku neiškeliavo į parduotuves“, – komentavo „Maxima“ atstovė.

Šiuo metu nedirba tik viena „Maxima“ parduotuvė – Trakuose.

Po vieną uždarytą parduotuvę turi ir „Lidl“ bei „Rimi“.

„Lidl“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis teigė, kad šiandien dėl audros elektros energijos sutrikimus buvo patyrusios 3 „Lidl“ parduotuvės. Dviejose iš jų elektros energijos tiekimas jau yra atstatytas – vienoje parduotuvėje Kaune bei parduotuvėje Nemenčinėje.

„Maždaug nuo 13 dėl elektros tiekimo sutrikimo neveikia parduotuvė Salininkuose, tikimės, kad elektros tiekimas joje taip pat bus atstatytas artimiausiu metu. Dėkojame sudėtingomis sąlygomis dirbantiems ir gedimus šalinantiems energetikams. O Salininkų parduotuvės klientus kviečiame apsilankyti kitose artimiausiose „Lidl“ parduotuvėse“, – komentavo A.Bubnelis.

Iki šiol uždaryta ir viena „Rimi“ parduotuvė. „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene vadovė Eglė Krasauskienė 15min tvirtino, kad dėl praėjusią naktį prasidėjusios audros ir elektros tiekimo sutrikimų šiandien laikinai nedirbo 6 ,,Rimi“ parduotuvės Lietuvoje, kitos 84 veikė įprastai ir nepatyrė jokių trikčių.

Tačiau šiuo metu ,,Rimi“ parduotuvės Jonavoje, Lentvaryje, Vilniuje Žvaigždikių ir Linksmojoje gatvėje bei Vilniaus rajone Žirgų gatvėje veiklą jau atnaujino.

„Kol kas Vilniuje Pilaitės prospekte („Rimi“ Čekoniškės) esanti parduotuvė dar susiduria su trikdžiais, bet tikimės, kad greitu metu ji jau veiks ir galėsime pakviesti pirkėjus apsipirkti ten“, – informavo E.Krasauskienė.

Pirmadienį darbo turi ir draudikai – jie prognozuoja, kad ši audra gyventojams ir verslui gali atnešti milijonus eurų nuostolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas